2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Oroszország felfüggesztette az Aventa-M lélegeztetőberendezés használatát a kórháztüzek után

Felfüggesztette az Aventa-M típusú lélegeztetőberendezés forgalmazását szerdán az orosz egészségvédelmi felügylet (Roszzdravnadzor), miután feltevések szerint ennek a készüléknek a meghibásodása miatt keletkezett tűz két oroszországi kórházban.

  • Oroszország felfüggesztette az Aventa-M lélegeztetőberendezés használatát a kórháztüzek után

Szentpéterváron kedden öt, Moszkvában szombaton egy páciens vesztette életét az intenzív osztályon keletkezett tűz következtében. Az ügyben a bűnüldöző szervek mellett a Roszzdravnadzor is vizsgálatot indított.

Az egybehangzó sajtójelentések szerint mindkét helyen kigyulladt Aventa-M készüléket Rosztyeh orosz hadiipari holdinghoz tartozó Ragyioleketronnije Tyehnologii (KRET) konszernen belül az Uralszkij Priborosztroityelnij Zavod gyártja. A KRET az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium egyetlen belföldi lélegeztetőgép-beszállítója, amelytől 5700 ilyen készüléket rendeltek meg.

A tragikus szentpétervári kórházi eset miatt az amerikai szövetségi katasztrófa-elhárítás (FEMA) közölte, csak a vizsgálat lezárása után dönt majd az orosz Aventa-M lélegeztető készülékek üzembe helyezéséről. A berendezések a Moszkva által áprilisban elküldött egészségügyi szállítmány részeként érkeztek az Egyesült Államokba.

Az amerikai kórházakban még nem használtak orosz készülékeket a TASZSZ beszámolója szerint, New York és New Jersey állam visszaszolgáltatta őket a FEMA-nak. Ezekben az államokban a berendezések - a BuzzFeed hírportál szerint 45 darab - a tartalék részét képezték, de a járvány terjedésének ütemét sikerült visszafogni, ezért felhasználásukra végül nem volt szükség.

Oroszországban egyébként egy nap alatt 10 028-cal 242 271-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Ez 4,3 százalékos napi növekményt jelent az előző napi 4,9 százalékhoz képest. Az új esetek 44 százaléka tünetmentes.

A halálozások száma 96-tal 2 212-re, a gyógyulásoké pedig 4 491-el 48 003-ra emelkedett. Az országban a járvány kezdete óta csaknem 6 millió tesztet végeztek el.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!