2022. 12. 08. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Háború Ukrajnában 02:00

Külföld

Orosz érdeket sért az ország nevének megváltoztatása

  • Orosz érdeket sért az ország nevének megváltoztatása

Megkérdőjelezi Macedónia névváltoztatásának jogosságát Moszkva. Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter azután jelentette ezt ki, hogy a macedón parlament pénteken alkotmánymódosítást fogadott el arról, hogy a délszláv állam neve Észak-Macedóniai Köztársaság lesz.

Amennyiben ezt a görög parlament ratifikálja, azzal pont kerülhet a 27 éve zajló görög-macedón névvitára, és Athén biztosítékot kap arra, hogy a szomszédos ország nem tart területigényt az észak-görögországi Makedón tartományra.

A Kremlnek a megállapodás ugyanakkor nem kedvez, hiszen ez utat nyitna Macedónia NATO-csatlakozásának, amit Oroszország mindenképp meg akar akadályozni.

„Amikor a nevet egy olyan dokumentummal fogadnak el, aminek aláírása például nem a macedón alkotmányban foglaltaknak megfelelő szinten történik - ez felveti a kérdést arról, mennyire legitim a folyamat” – mondta Lavrov.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!