2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Külföld

Origo: Olaszország beperli a Pfizert, mert kevesebb vakcinát szállít

Jogi lépéseket indít a Pfizer ellen Olaszország, ebben állapodott meg az olasz egészségügyi miniszter, a regionális politikáért felelős miniszter és a krízisügyi biztos a tartományok vezetőivel, miután a Pfizer csökkentette az EU-tagállamoknak szánt oltóanyag mennyiségét - írja az origo.hu.

  • Origo: Olaszország beperli a Pfizert, mert kevesebb vakcinát szállít

Az olasz krízisügyi rendkívüli biztos azt mondta, a lakosság egészségének védelme nem függhet semmilyen tárgyalástól, ezért perelnek.

A Pfizer döntése miatt egyre nagyobb a botrány az Európai Unióban. Már a német egészségügyi miniszter is bírálta az amerikai céget. Jens Spahn egy sajtótájékoztatón azt mondta, frusztráló, hogy csökkentették a tagállamok számára szállított vakcinák mennyiségét. Hozzátette: nem tartja helyesnek, hogy ezt egyik napról a másikra közölte a cég. Jens Spahnnak többek között része volt az Európai Bizottság vakcinabeszerzésében - mivel Németország volt ekkor az Unió soros elnöke -, és eddig a „szolidáris" európai beszerzés egyik legnagyobb szószólója volt - írja a portál.  

Háromhetes adatokat közöl Németország a koronavírusban meghaltakról

A német napi koronavírusos halálozási adatok valójában három héttel korábbiak lehetnek - állítja egy berlini egészségügyi kutató, Bertram Häussler.

A berlini IGES egészségügyi kutatóintézet kutatója szerint ennek többek között az az oka, hogy a német egészségügyi hivatalokhoz később érkezik meg az orvosi és a laboreredmény, így addig nem tudják megmondani, hogy koronavírus okozta-e a beteg halálát.

Ez valójában azt a kérdést is felveti, hogy az adatok egyáltalán pontosak-e: vajon mi alapján döntenek Németországban a halál okáról - olvasható az origo.hu-n.

origo.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!