2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 02:00

Külföld

Origo: Olaszország beperli a Pfizert, mert kevesebb vakcinát szállít

Jogi lépéseket indít a Pfizer ellen Olaszország, ebben állapodott meg az olasz egészségügyi miniszter, a regionális politikáért felelős miniszter és a krízisügyi biztos a tartományok vezetőivel, miután a Pfizer csökkentette az EU-tagállamoknak szánt oltóanyag mennyiségét - írja az origo.hu.

  • Origo: Olaszország beperli a Pfizert, mert kevesebb vakcinát szállít

Az olasz krízisügyi rendkívüli biztos azt mondta, a lakosság egészségének védelme nem függhet semmilyen tárgyalástól, ezért perelnek.

A Pfizer döntése miatt egyre nagyobb a botrány az Európai Unióban. Már a német egészségügyi miniszter is bírálta az amerikai céget. Jens Spahn egy sajtótájékoztatón azt mondta, frusztráló, hogy csökkentették a tagállamok számára szállított vakcinák mennyiségét. Hozzátette: nem tartja helyesnek, hogy ezt egyik napról a másikra közölte a cég. Jens Spahnnak többek között része volt az Európai Bizottság vakcinabeszerzésében - mivel Németország volt ekkor az Unió soros elnöke -, és eddig a „szolidáris" európai beszerzés egyik legnagyobb szószólója volt - írja a portál.  

Háromhetes adatokat közöl Németország a koronavírusban meghaltakról

A német napi koronavírusos halálozási adatok valójában három héttel korábbiak lehetnek - állítja egy berlini egészségügyi kutató, Bertram Häussler.

A berlini IGES egészségügyi kutatóintézet kutatója szerint ennek többek között az az oka, hogy a német egészségügyi hivatalokhoz később érkezik meg az orvosi és a laboreredmény, így addig nem tudják megmondani, hogy koronavírus okozta-e a beteg halálát.

Ez valójában azt a kérdést is felveti, hogy az adatok egyáltalán pontosak-e: vajon mi alapján döntenek Németországban a halál okáról - olvasható az origo.hu-n.

origo.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!