2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Külföld

Orbán Viktort méltatta Donald Trump az amerikai elnökjelölti vitán + videó

Orbán Viktorra hivatkozott az elnökjelölti vitában Trump. A magyar miniszterelnököt kemény és okos embernek nevezte. Trump arról is beszélt, hogy nem volt probléma a világban, amikor ő volt az elnök, Joe Biden jelenlegi elnököt pedig gyenge, szánalmas embernek titulálta. A témában előben kapcsoltuk Koskovics Zoltánt, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzőjét.

  • Orbán Viktort méltatta Donald Trump az amerikai elnökjelölti vitán + videó

Szavazó urna, amerikai zászló drónok segítségével világították meg Philadelphia égboltját az amerikai televíziós elnökválasztási vita előtt. Biden visszalépése óta most először nézett farkasszemet egymással elnökjelöltként Donald Trump és Kamala Harris.

Az eseményt pedig Amerika szerte hatalmas érdeklődés övezte. Táncolva, énekelve nézték az összecsapást a választók. Floridában olyan vitanéző parti is volt ahol golyókat dobáltak a tévé felé, amikor Kamala Harris megjelent.

"Nos, ezek olyan emberek, akik hazafiak és jól tájékozottak. Azok, akik Kamala Harrist és Joe Bident támogatják, nem tudják, mi folyik a világon vagy ebben az országban. Ez a probléma. Az emberek alulinformáltak"- fejezete ki Donald Trump felé támogatását ez a floridai lakos.

A vita első jelentősebb témaköre Amerika gazdasági állapota volt. Ez az egyik olyan kérdés, amely a közvélemény-kutatások szerint kiemelten érdekli az választópolgárokat. Kamala Harrisnek azt a kérdést hogy jobb-e most az amerikai gazdaság, mint négy éve, lényegében kikerülte, és inkább arról beszélt, hogy középosztálybeli gyerekként nőtt fel.

"Beszéljünk arról, mit hagyott ránk Donald Trump . Donald Trump a legnagyobb munkanélküliséget hagyta ránk a nagy gazdasági világválság óta. Donald Trump az évszázad legrosszabb közegészségügyi járványát hagyta ránk. Donald Trump a polgárháború óta a demokráciánk elleni legrosszabb támadást hagyta ránk. És amit tettünk, az az, hogy felszámoltuk Donald Trump zűrzavarát." -jelentette ki Kamala Harris.

Ezt követően mindkét fél beszélt a bevándorlásról és a nemzetközi konfliktusokról. A vita egyik pontján a republikánus elnökjelölt Orbán Viktort idézte, majd kemény és okos embernek nevezte.

"Mondok valamit a világ vezetőiről: Orbán Viktor miniszterelnök úr a világ egyik legtiszteletreméltóbb vezetője, egy igazán erős férfi, okos ember. Amikor az emberek azt kérdezik miért van világégés, hiszen három évvel ezelőtt még nem ez volt, mégis miért ég a világ? Ő azt válaszolja, újra Trump elnökre van szükségünk, hogy ez megoldódjon!" -méltatta Donald Trump Orbán Viktort.

A Kamala Harrissel folytatott harcos elnökválasztási csörtét követően Donald Trump azt mondta az újságíróknak, hogy ez volt a legjobb vitája. A Fox News hivatalosan is meghívást küldött a két jelölt kampányszervezetének egy második, októberi vitára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gál Kinga: támogatjuk Matteo Salvinit

Gál Kinga: támogatjuk Matteo Salvinit

Matteo Salvinire a palermói ügyészség emberrablás és hivatali hatalommal való visszaélés vádja miatt kérte hat év börtönbüntetés kiszabását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!