2024. 07. 07. Vasárnap Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:05

Külföld

Üzent Európa háborúpárti politikusainak Szijjártó Péter: csatolják be a biztonsági öveiket, mert a békemisszió folytatódik + videó

Vasárnap vége a magyar uniós elnökség első hetének, ennek során mindenki számára bebizonyosodhatott, hogy ez egy békemisszió lesz a következő hat hónapban – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videófelvételen. Üzent Európa háborúpárti politikusainak Szijjártó Péter: csatolják be a biztonsági öveiket, mert a békemisszió folytatódik + videó
Életveszélyes állapotban van a férfi, akit megkéseltek a metróban

Életveszélyes állapotban van a férfi, akit megkéseltek a metróban

A Mandiner úgy tudja: az eset szombat este fél tíz körül történt a marseille-i metróban. 2024. július 07.
Orbán Viktor békemissziójától hangos a nemzetközi sajtó + videó

Orbán Viktor békemissziójától hangos a nemzetközi sajtó + videó

Az összeállításban az Orbán-Putyin találkozóra és a magyar miniszterelnök békemissziójára adott nemzetközi reakciók szerepelnek. 2024. július 07.
Ma kezdődött a francia választások második fordulója + videó

Ma kezdődött a francia választások második fordulója + videó

A francia fővárosban, Párizsban van tudósítónk, Bugnyár Zoltán. 2024. július 07.
Dokumentumfilm az AUR magyargyűlöletéről + videó

Dokumentumfilm az AUR magyargyűlöletéről + videó

Felkavaró dokumentumfilm készült a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) magyargyűlöletéről. Az erdélyi Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat az Arany horizontok – Az AUR felemelkedése című közel félórás alkotásban összegezte mindazt amit, a George Simion és Dan Tanasă fémjelezte szélsőséges román párt képvisel. 2024. július 07.
A pápa felelős politikai szerepvállalásra szólította fel a katolikusokat

A pápa felelős politikai szerepvállalásra szólította fel a katolikusokat

Ferenc pápa a számos országban terjedő "demokrácia-szkepticizmus" miatt aggodalmát fejezte ki a demokrácia helyzete miatt szerte a világon az olasz katolikusok 50. szociális hete alkalmából Triesztben tartott rendezvényen vasárnap elhangzott beszédében. 2024. július 07.
Biden úgy érzi, ő a legalkalmasabb jelölt Trump legyőzésére + videó

Biden úgy érzi, ő a legalkalmasabb jelölt Trump legyőzésére + videó

Exkluzív interjút adott az amerikai elnök George Stephanopoulosnak, az ABC News riporterének, amelyben beszélt az elmúlt hónapok nehézségeiről és a jövőbeli terveiről is. 2024. július 07.
Spanyolországban egyre több a migránsok által elkövetett bűncselekmény + videó

Spanyolországban egyre több a migránsok által elkövetett bűncselekmény + videó

Egyre több a migránsok által elkövetett bűncselekmény Spanyolországban. Csak ezen a héten több rablási kísérlet és egy szexuális zaklatás is történt a dél-európai országban. Utóbbit ráadásul egy magyar nővel szemben követték el. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította La Riojából. 2024. július 07.
A belga Vlaams Belang nevű párt is csatlakozik a Patriótákhoz + videó

A belga Vlaams Belang nevű párt is csatlakozik a Patriótákhoz + videó

A belga Vlaams Belang (Flamand érdek) nevű párt vasárnap bejelentette: csatlakozik a Patrióták Európáért pártcsoporthoz az Európai Parlamentben. 2024. július 07.
Apjához hasonlította Orbán Viktort ifj. Donald Trump

Apjához hasonlította Orbán Viktort ifj. Donald Trump

Orbán miniszterelnök úr, akárcsak az apám, vissza akarja hozni a békét a világba – írja ifjabb Donald Trump, a volt amerikai elnök fia az X-en. 2024. július 07.

A politikai bénulás veszélye fenyegeti Franciaországot

A közvélemény-kutató cégek előrejelzései szerint a Nemzeti Tömörülés 190–230 mandátumot szerezhet a vasárnapi szavazáson, megelőzve a baloldali Új Népfrontot, amely 145–175, és Emmanuel Macron elnök centrista szövetségét, amely 130–162 mandátumot szerezhet. A kormányzati többséghez 289 mandátum szükséges a nemzetgyűlésben. 2024. július 07.

Újabb demokrata párti képviselő szólította fel az elnökjelöltségtől való visszalépésre Joe Bident

Angie Craig, Minnesota állam demokrata párti kongresszusi tagja közleményében azt írta, hogy "Biden elnök jó ember, és elismeri egész életében tett szolgálatát, de úgy hiszi, hogy félre kellene állnia a vezetők következő generációjának javára". 2024. július 06.

Végleg elegük lett a Kanári-szigetek lakosainak az illegális bevándorlókból

Több százan tüntettek szombaton a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken az egyre nagyobb számban érkező illegális bevándorlók ellen. 2024. július 06.

Véres lövöldözés történt Kentucky államban

Az egyesült államokbeli Kentucky államban négy ember meghalt, hárman pedig megsebesültek egy lövöldözésben szombaton hajnalban egy lakónegyedben, később maga a támadó is életét vesztette. 2024. július 06.

„Vannak árnyalatok és különbségek, de Orbánékkal együtt tudunk harcolni” + videó

Az európai jobboldali csoportok átrendeződése segítheti a jobboldali pártok érdekérvényesítését Európában. Erről beszéltek a HírTV-nek a Rómában megkérdezett kormánypárti képviselők. Szerintük a magyar és az olasz jobboldal továbbra is egymásra van utalva és a jövőben is együtt kell dolgozniuk Brüsszelben. 2024. július 06.

Szörnyű tragédia történt Ukrajnában

Kisbusszal ütközött össze szombaton egy benzinszállító kamion Ukrajna északnyugati részén, a balesetben 14 ember életét vesztette, köztük egy hatéves kisgyerek - közölte Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter. 2024. július 06.

Az új brit kormány nem hajtja végre a ruandai áttelepítési tervet

Az újonnan megalakult munkáspárti brit kormány nem kívánja végrehajtani a Nagy-Britanniába illegálisan, embercsempészek szervezésében csónakokkal érkező menedékkérők ruandai áttelepítési programját - közölte szombaton Sir Keir Starmer brit miniszterelnök. 2024. július 06.

A DK csatlakozásával megalakulhat a Patrióták Európáért frakciója

A Dán Néppárt (DK) is csatlakozik a Patrióták Európáért nevű pártcsoporthoz az Európai Parlamentben - jelentette be szombaton az X-en Anders Vistisen, a párt végrehajtó bizottságának tagja, a párt egyetlen európai parlamenti képviselője. 2024. július 06.

Már csak egy pártra van szükség a Patrióták Európáért frakcióvá válásához + videó

Alig várták már az Unióban, hogy legyen egy hazafias politikai közösség-jelentette ki a kormánypártok kommunikációs igazgatója. A spanyol Vox párt pénteken csatlakozott a formációhoz. Vezetőjük a belépést azzal indokolta, hogy lenyűgözte őket a kezdeményezés. 2024. július 06.

Az AfD parlamenti frakciója szerint Magyarország mutatja az utat

Az Alternatíva Németországért (AfD) párt parlamenti (Bundestag-) frakciója üdvözölte szombaton Orbán Viktor magyar miniszterelnök ukrajnai béke érdekében tett erőfeszítéseit. 2024. július 06.

Orbán Viktor: A Türk Államok Szervezete létfontosságú pillére a Kelet és Nyugat együttműködésének + videó

A Türk Államok Szervezetét (TÁSZ) a Kelet és Nyugat közötti együttműködés létfontosságú pillérének nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök szombaton az azerbajdzsáni Susában, ahol a szervezet informális csúcstalálkozóját tartotta. 2024. július 06.

Súlyos hibát követ el, aki figyelmen kívül hagyja Oroszországot a nemzetközi kapcsolatokban + videó

Orosz szakértők szerint Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel történt találkozója elindítja a visszaszámlálást az ukrajnai konfliktus lezárásához. A témában kapcsoltuk Somkuti Bálintot, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatótanárát.  2024. július 06.

Politikai földindulást okozott a Vox párt lépése Spanyolországban + videó

A spanyolországi Vox is belép a Patrióták Európáért pártszövetségbe. Santiago Abascal pártja pénteken jelentette be, hogy csatlakozik Orbán Viktor kormányfő kezdeményezéséhez. A részletekről HírTV-t Tóth Brigitta tudósította La Riojából. 2024. július 06.

Orbán Viktor elárulta, hogy milyen kérdéseket tett fel Vlagyimir Putyinnak + videó

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az orosz fővárosba utazott, ahol Vlagyimir Putyin elnökkel tárgyalt. A békemisszióról visszafelé tartó repülőgépel a magyar kormányfővel a svájci Die Weltwoche munkatársa készített interjút.  2024. július 06.

Megerősítette Joe Biden, hogy nem lép vissza a jelöltségtől

Nem áll szándékában Joe Bidennek visszalépni a jelöltségtől az elnökjelölti vitán mutatott gyenge szereplése ellenére sem. 2024. július 06.

A szerb elnök köszönetet mondott Magyarországnak és gratulált Orbán Viktornak

Szerbia Európa része, nem tud és nem is akar máshová tartozni, Szerbia számára az egyetlen járható út az európai út - mondta Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök péntek este Belgrádban, ahol Magyarország belgrádi nagykövetsége szervezett fogadást a magyar soros EU-elnökség alkalmából. 2024. július 06.

Orbán Viktor Üzbegisztán elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök és Savkat Mirzijojev üzbég elnök szombaton kétoldalú megbeszélést folytatott egymással az azerbajdzsáni Susában, a Türk Államok Szervezete csúcstalálkozójának helyszínén. 2024. július 06.

Fontos célja Magyarországnak az együttműködés javítása az EU és a Türk Államok Szervezete között

A türk államok kritikusan fontos szerepet játszhatnak a globális együttműködéshez való visszatérében, Magyarország az európai uniós elnöksége idején ezért fontos célnak tartja a kapcsolatok javítását ezen országokkal is - jelentette ki a tráca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az azerbajdzsáni Susában. 2024. július 06.

Robert Fico: Ha egészséges lennék, Orbán Viktorral tartottam volna Moszkvába + videó

Robert Fico szlovák miniszterelnök az ellene végrehajtott májusi merényletkísérlet óta első nyilvános fellépésében Orbán Viktor magyar kormányfő közvetítői erőfeszítéseit méltatta az ukrajnai konfliktusban. 2024. július 06.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!