2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula 11:00

Külföld

Orbán Viktor földrengésszerű győzelemnek nevezte Geert Wilders pártjának sikerét + videó

A bevándorlásellenes jobboldali Geert Wilders pártja vezet a hollandiai parlamenti választáson az exit pollok szerint. Az EU-szkeptikus politikus kijelentette, vissza fogja adni a hollandoknak Hollandiát. A "Változások szele megérkezett!" – Orbán Viktor a Scorpions rockzenekar világslágerének címével gratulált közösségi oldalán a pártvezetőnek.

  • Orbán Viktor földrengésszerű győzelemnek nevezte Geert Wilders pártjának sikerét + videó

35! – ünnepelt boldogan a megszerzett képviselői helyek számára utalva Geert Wilders, amikor meglátta az exit poll adatokra alapuló felmérés eredményét. A holland bevándorlásellenes Szabadságpárt vezetője még jobban örülhet, mert azóta kiderült, hogy a szavazatok negyedével győzött, ami 37 képviselői helyet jelent. Wilders azt is kijelentette, hogy visszaadja az országot a hollandoknak.

Gondoskodni fogunk arról, hogy Hollandia ismét a hollandoké legyen! Korlátozzuk a menekült-cunamit és a migrációt. A lakosságnak pedig több pénz marad a pénztárcájában – mondta az ünneplőknek Wilders, majd hozzátette azt is:

itt az ideje, hogy a pártok megállapodásokat keressenek, mert a Szabadságpártot nem lehet már figyelmen kívül hagyni.

Az elemzők úgy látják: a többség a változás mellett tette le voksát.

Azt gondolom, hogy ez jó. Hollandiának változásra van szüksége. Mindenben változtatni kell, amit nem tettünk meg az elmúlt 14 évben. Szóval Mr. Rutte viszlát, helló Geert Wilders! – erősítette meg a szakemberek véleményét egy holland nő a választások másnapján.

A "változások szele megérkezett!"

– Orbán Viktor a Scorpions rockzenekar világslágerének címével gratulált közösségi oldalán a pártvezetőnek és egyúttal földrengésszerű győzelemnek nevezte az EU-szkeptikus párt sikerét.

A hollandiai szavazóhelyiségek este 9 órakor zártak, azonban a külföldön élők postai szavazatait még napokig számolják. A Mark Rutte vezette holland kormány júliusban lemondásra kényszerült, mivel a négypárti koalíció nem tudott megegyezni a menekültügyi reformokról. A kabinet azóta ügyvivő minőségben folytatja munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozata, mely szerint nem zárható ki a nyugati csapatok kiküldése Ukrajnába, ellentmondott az európai és francia hangulatnak. Bár egyes francia tisztségviselők később próbálták enyhíteni Macron kijelentését, a nyilatkozat dühös reakciókat váltott ki szerte Európában - írja a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!