2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:15

Külföld

Nyugat-Európa országaiban már lazítanak a korlátozásokon

Javul a járványhelyzet Nyugat-Európában. Folyamatosan csökken az új fertőzöttek és a halálesetek száma, ennek megfelelően lazítanak a korlátozásokon. Egyedül Belgiumban kiugróan magas az áldozatok száma, de ez az ottani nyilvántartás sajátosságaival magyarázzák.

  • Nyugat-Európa országaiban már lazítanak a korlátozásokon

Folyamatosan érkeznek a jó hírek Európa nyugati feléből, amely a leginkább érintett a koronavírus-járványban. Franciaországban kétszáz alá csökkent a halálozások napi száma az országban, Spanyolországban másfél hónap bezártság után - szigorú megkötéssel - de újra ki lehet menni az utcára. A törvény értelmében a fiatalok, a középkorúak és az idősek csak a saját idősávjukban sportolhatnak és sétálhatnak a szabad levegőn. Barcelonában még szörfözni is lehet.

Belgiumban is javulnak az adatok, de egy millió emberhez viszonyítva ott haltak meg a legtöbben a világon a betegség miatt.

Míg ez az érték Spanyolországban 537, Olaszországban 475, Svédországban 264, Németországban 81, Magyarországon pedig 35, addig Belgiumban 670.

A Benelux államban azzal magyarázzák a különbséget, hogy a legtöbb haláleset még mindig az idősotthonokban történik és sokszor nem is végeznek tesztelést, hanem automatikusan a koronavírus áldozatának tekintik az elhunytakat.

Nem fair összehasonlítani a mi számlálási módszerünket, mert az sokkal átfogóbb, mint máshol. Nem csak a kórházi eseteket vesszük figyelembe, hanem a más közösségekben történteket, például az idősgondozásban. Ezek gyakran csak valószínűsíthető esetek, laboratóriumi vizsgálat nélküliek, mert más feltételeket veszünk figyelembe és a COVID-19-hez köthető halálesetnek tekintjük. Úgyhogy ha a belgiumi számokat akarjuk összevetni más országokéval, akkor a mi halálozási arányunkat ketté kell választani az eredményes összehasonlításhoz. Mivel nekünk sokkal több olyan estünk van, amit máshol nem vesznek figyelembe

– magyarázta Belgium vírusellenes akciócsoportjának szóvivője, aki egyben virológus szakorvos.

A belga adatok az összes európai értékkel összehasonlítva kontrasztot mutatnak, az Oroszországgal történő összevetés azonban különösen aránytalan. Ott eddig 134 ezer fertőzöttről és csupán 1280 elhunytról adtak hírt, ami csak 9 halottat jelent egymillió főre vetítve.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Politico: a szankciók elhibázottak

Politico: a szankciók elhibázottak

A Politico hasábjain elemzi az orosz–ukrán háborút Andreas Umland, a Svéd Nemzetközi Ügyek Intézete Stockholmi Kelet-európai Tanulmányok Központjának elemzője, aki szerint a Nyugat nem elég határozott Oroszországgal szemben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!