2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Nyitnak a strandok Európában

A hétvégén Európa-szerte megjelentek a fürdőzők a tengerpartokon, miután a kormányok sorra lazítanak a járványügyi korlátozásokon. Görögországban, Franciaországban és Spanyolországban is ellepték az emberek a strandokat. A kötelező távolságtartást azonban mindenhol be kell tartani. Eközben a több mint 2 hónapos vesztegzár után az olasz kormányfő bejelentette: Itália készen áll az újraindulásra.

  • Nyitnak a strandok Európában

A tengerpartok szigorú távolságtartási szabályok betartása mellett látogathatók: a napernyők között legalább négy méternek kell lennie, a strandok mindössze negyven embert engedhetnek be ezer négyzetméterre. Athén május elején kezdett könnyíteni a kijárási korlátozásokon.

Görögországban eddig 500 strandot nyitottak meg.

A hellén államban közel 3000-en fertőződtek meg. A 11 milliós Görögország gazdasága számára kiemelt kérdés a turizmus újbóli megerősítése. A tervek szerint júliustól már külföldi turistákat is fogadnak.

Franciaországban is megnyíltak az első strandok. Nizzában sokan csak maszkban merészkedtek ki a sétányra. A szabályok értelmében tilos a parton napozni és piknikezni, viszont lehet úszni, horgászni és szörfözni is.

A tengerpartokat azonban egyelőre csak a helyiek látogathatják, miután június 2.-ig a franciák csak a lakóhelyük száz kilométeres körzetében mozoghatnak.

Az éttermek várhatóan legalább júniusig zárva maradnak.

Zsúfolásig megtelt vendégekkel ez a tengerparti bár Mallorcán. A szigeten már kinyitottak a strandok is. Hétfőtől pedig már zárt térben is felszolgálhatnak a vendégeknek az éttermek, de csak a befogadóképesség egyharmadáig. Újranyithatnak az iskolák is.

Európában Spanyolországban regisztrálták a legtöbb megbetegedést. A hispán állam fokozatosan enyhít a járvány miatt bevezetett kijárási korlátozáson. Hétfőtől a kiskereskedelmi egységek, az éttermek, a vallási helyszínek és a szállodák is ismét megnyitnak.

Olaszország is készen áll az újraindulásra. Erről már az olasz kormányfő beszélt. Giuseppe Conte most először nem interneten, hanem a római kormánypalota udvarán tartotta tájékoztatóját, újságírók jelentében. Több média távol maradt tiltakozásul a járványhelyzetben csökkentett állami sajtófinanszírozás miatt. A kormányt számos bírálat érte amiért nem nyújtott kellő segítséget a rászorulóknak.

Olaszország társadalma, gazdasága nem várhat tovább. Adottak a feltételek, hogy bizalommal, felelősséggel újrainduljunk, az óvatosság jegyében. A járványgörbét sikerült laposítani, a kórházak intenzív osztályain növeltük az ágyszámot. Az újranyitás nem jelent mindenki számára azonnali újraindulást a járvány okozta társadalmi nehézségek nem tűnnek el egyik napról a másikra.

Itáliában hétfőn indul újra a kereskedelem, a vendéglátás, újranyitnak a templomok, a múzeumok és a strandok is. A mozik pedig a tervek szerint június közepétől fogadnak látogatókat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!