2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Külföld

Nyilvánosan végezhetik dolgukat a férfiak, hőbörög Párizs népe

Szinte teljesen nyitott, férfiak számára készült utcai piszoárokat helyeztek el Párizsban. A lakók felháborodtak, és a városvezetésnek írtak levelet, mert a WC-ket elsősorban a kiemelt turista-látványosságok közelébe telepítették.

  • Nyilvánosan végezhetik dolgukat a férfiak, hőbörög Párizs népe

Nem igazán nyűgözik le a helyieket a frissen kihelyezett utcai piszoárok Párizsban. A környezetbarát, de teljesen nyitott alkalmatosságokat a Notre Dame katedrálistól nem messze állították fel. A helyiek a városvezetésnek írtak tiltakozásul.

„Úgy vélem, hogy Párizs utcáin ilyen WC-ket telepíteni azok számára, akik nincsenek tekintette a környezetükre nem egy rossz ötlet. De a véleményem az, hogy ez a modell nem túl jó, az meg ahova elhelyezték ezeket teljesen helytelen” – véli egy párizsi lakos.

Az egyik wc ugyanis egy kőhajításnyira helyezkedik el attól a szállótól, ahol a XIX. századi francia költő Charles Baudelaire élt. A helyiek attól is tartanak, hogy a nyitott piszoárokat a magamutogatók is kiszúrják maguknak. Az egyik ugyanis 20 méterre van egy általános iskolától.

„Ez egy történelmi és felkapott városrész és nem gondolom, hogy a legszebb dolog lenne vizelő embereket látni a kapu előtt. Megértem a lakók haragját” – mondta egy másik párizsi lakó.

Az utcai nyitott piszoár egy doboz, ami elölről nyitott, felül pedig virágok borítják majd, a vizeletet egy cső vezeti a földbe, amit komposztálási célokra használnak.

„Elsőre jó ötletnek tűnik, főleg az, hogy a végterméket más célokra is lehet használni, de azért vannak kétségeim például a tekintetben, hogy nem túl privát. És persze nem tudom azt sem, hogy hogyan oldódik meg a szagok kérdése” – vélekedett egy spanyol turista.

A párizsi hatóságok négy piszoárt már felszereltek azokra a helyekre, ahol a nyilvános vizelés gondot okozott, egy ötödik telepítésére most készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!