2021. január 16.,
szombat, Gusztáv napja

Nógrádi: A terroristák meg akarták mutatni, hogy az osztrákok sincsenek biztonságban

2020. november 3., kedd 12:11

Franciaország után most az osztrák fővárosban következett be a tragédia. A terroristák azt akarták bebizonyítani, hogy már az osztrákok sincsenek biztonságban - ezt nyilatkozta Híradóknak a bécsi terrortámadás kapcsán Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Mint fogalmazott: most ismét világossá vált, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus között szoros kapcsolat van.

Nizza, Avignon, Lyon, és Bécs - sorra rázzák meg az európai városokat a terrortámadások. Az arab világ szerint Franciaország hadat üzent az iszlámnak, Pakisztántól Egyiptomig számos országban franciaellenes tüntetések kezdődtek az elmúlt hetekben - erről beszélt Híradónknak Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő.

A terror azonban nem állt meg a francia határnál. A tettesek most azt akarták bebizonyítani, hogy már az osztrákok sincsenek biztonságban - ezt nyilatkozta Híradóknak Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Mint fogalmazott: ismét világossá vált, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus között szoros kapcsolat van.

A radikálisok könnyen átjutnak a határokon, ezért nem lehet kizárni, hogy magyar területekre bejussanak; a magyar kormány és a rendvédelmi szervek azonban mindent megtesznek, hogy megvédjék hazánk állampolgárait - ezt már a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója mondta Magyarország Élőben című műsorunkban. Bakondi György hozzátette: éppen ezért fontos, hogy a migránsok illegális, jogellenes, ellenőrizetlen beáramlását megállítsuk a határokon. Hozzátette: A jogállam pontosan ott kezdődik, hogy a jogszabályokat be kell tartani, tehát a határokat sem lehet jogellenesen átlépni.

HírTV