2022. 11. 29. Kedd Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

"...sírjuk felett száz virág..."

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Georg Spöttle: Nagyon sok tényező hozzájárult a bécsi merénylet bekövetkezéséhez

Egyértelmű összefüggés van a franciaországi Mohamed-karikatúrák és a bécsi merénylet között, hiszen az iszlám világ úgy értelmezte, hogy Macron francia elnök hadat üzent az iszlámnak, azzal hogy radikális mecseteket bezárt, azzal, hogy bezáratott radikális Korán-iskolákat és feloszlatta s Cheikh Yassine nevű szervezetet, ahol rengeteg radikális volt, ahol arra tanították a fiatalokat, hogy a keresztények ellenségek és csak a radikális iszlám az egyetlen igaz út – hívta fel rá a figyelmet Híradónknak nyilatkozva Georg Spöttle. A biztonságpolitikai szakértő emlékeztetett, óriási tüntetések voltak a muzulmán világban, így számítani lehetett terrortámadásokra. Szerinte a Charlie Hebdo is ludas ebben, hogy újra leközölték a Mohamed-karikatúrákat, Erdogan török elnökről is lehoztak egy gúnyos címlapot, így az is hozzájárulhatott ahhoz, hogy sok török azt mondta, az európaiak az iszlám ellenségei.

  • Georg Spöttle: Nagyon sok tényező hozzájárult a bécsi merénylet bekövetkezéséhez

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Emelkedik január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Emelkedik január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Egy a napokban elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően január 1-jétől mintegy 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők ellátmánya - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden a Bács-Kiskun megyei Helvécián.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A V4-ek egységét méltatta a spanyol VOX párt vezetője

A V4-ek egységét méltatta a spanyol VOX párt vezetője

A visegrádi csoport (V4) a nemzeti szuverenitás védelmében tanúsított egységét méltatta Santiago Abascal, a spanyol VOX párt vezetője abban az interjúban, amelyet a TVP Info lengyel közszolgálati hírtelevíziónak adott hétfőn megkezdődött lengyelországi látogatása kapcsán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!