2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Nincs magyar áldozat Strassbourgban

Hír TV

2018. december 12., szerda 10:06, frissítve: szerda 14:28

A Külgazdasági és Külügyminisztérium értesülései szerint a keddi strasbourgi lövöldözésnek nincs magyar érintettje - közölte Szijjártó Péter tárcavezető szerdán Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatót követően.

Szijjártó Péter kiemelte: az ügyeleti telefonszámra hívás nem érkezett, a párizsi nagykövetségtől magyar állampolgár nem kért segítséget. Magyarország biztonságát a kormány minden eszközzel megvédi, de az uniós intézményeknek is meg kell tenniük a szükséges intézkedéseket, hogy Európa, az európai emberek visszakapják a biztonságukat. A külügyminiszter hozzátette, hogy a francia városban elrendelt biztonsági intézkedésekre tekintettel arra kérik a Strasbourg környékére utazókat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Párizsban vagy a Strasbourgban működő magyar diplomáciai képviselettel.

Látszik hogy Európában a biztonsági helyzet minden korábbinál törékenyebb, ezért továbbra is helytálló az a követelés hogy az eu-s intézmények tegyenek meg mindent hogy EU visszakapja a biztonságát, az európaiak...jó lenne ha végre egyszer olyan adventi időszakot élhetnénk meg h nem kell kari vásárt bezáratni támadás miatt, mi itt MO-on továbbra is mindent megteszünk h a magyarok biztonságban legyenek és ilyen események ne történhessenek meg – mondta Szijjártó Péter.