2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Ilyen jellegű tüntetés még sohasem volt Németországban + videó

Ismét elfoglalták Berlin központját a baloldali német kormány ellen tiltakozó gazdák. A helyszínen tartózkodik a Visegrád post újságírója, Almássy Ferenc, akit Skype-on kapcsoltunk Háború Ukrajnában című műsorunkban. 

  • Ilyen jellegű tüntetés még sohasem volt Németországban + videó

A kabinet ugyanis a dízel üzemanyagra vonatkozó, több mint hetven éve érvényben lévő adókedvezmény megszüntetését tervezi. Az egy hete tiltakozó gazdák nyomására – az eredeti tervtől eltérően – nem egy lépésben, hanem fokozatosan, három év alatt kívánja bevezetni az intézkedést.

Almássy Ferenc a Brandenburgi kapu elől tudósította a HírTV nézőit.

Az újságíró elmondta, ha a törvény valóban életbe lépne, akkor az adókedvezmény megszűnésével lenne olyan gazda, aki évente nulla euró bevételhez jutna. 

Ekkora megmozdulás még nem volt a modern kori Németországban (...) ez nem cak egy tüntetés, ez annál sokkal komolyabb

- tette hozzá.

A tudósító úgy látja, nagyon komoly elkeseredettség vett úrrá az embereken, nem kérnek a Scholz-kormányból, ezért sem véletlen, hogy megerősödött a német rendszerkritikus, radikális jobboldali párt, az AfD. 

Most az a mozgalom szlogenje, hogy

olcsó energetikát a drága ideológia helyett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!