2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

A Pál utcai fiúk 19:10

Külföld

Nem múlt el a rettegés Fukusimában

Több mint tízezren tüntettek Tokióban az atomenergia ellen két évvel a fukusimai atomkatasztrófa után. A demonstrálók azért tiltakoznak, mert a kormány újra el akarja indítani a szigetország korábban leállított atomerőműveit.

Betegfelvétel a fukusimai Vörös Kereszt Kórházban. A szökőár okozta fukusimai atomerőmű-baleset után két évvel még mindig sokan tartanak a radioaktív sugárzástól. Naponta negyvenen jelentkeznek röntgenvizsgálatra az intézményben. Az esetek túlnyomó részében nem indokolt az aggodalom, a sugárzás mértéke jelentősen csökkent a katasztrófa óta.

„Több mint hatezer embert vizsgáltunk meg. Csak az esetek elenyésző hányadában találtunk céziumot a szervezetükben – közölte a röntgenosztály vezetője. – Egyszer mértünk csak a határértéknél magasabb szintet, egy olyan férfinél, aki az erőmű közelében élt és radioaktivitással fertőzött vadállatokat és növényeket evett – tette hozzá Kikuta Manabu.

Fukusima lakossága továbbra is tart az utóhatástól

Ez sok helybelit nem nyugtatott meg, a felmérések szerint a lakosság 15 százaléka továbbra is aggódik a katasztrófa esetleges egészségügyi utóhatásai miatt. Közben az atomerőmű-baleset második évfordulója előtt két nappal tüntetések kezdődtek Tokióban és Tajvanon. A demonstrálók azért vonultak utcára, mert a japán kormány minél hamarabb újra akarja indítani a szigetország leállított atomerőműveit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk + videó

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk + videó

A Pál utcai fiúk 1969-ben bemutatott magyar–amerikai koprodukciós film, amely Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán készült. A filmről, valamint a színdarabról Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők Dino Benjámin és Wunderlich József színművészekkel beszélgettek. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!