2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Olimpiai álom Erdélyben

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Nem fogadják el a demokratikus választáson született eredményt

London belvárosában radikális baloldaliak tüntettek az éjszaka a Boris Johnson vezette Konzervatív Párt nagyarányú választási győzelme miatt. A demonstrálók a Trafalgar téren összecsaptak a rendőrökkel is. Közben Donald Trump amerikai elnök azt közölte, hogy Boris Johnson konzervatív kormányfő választási sikere előrevetíti a 2020-as amerikai elnökválasztás eredményét, azaz az ő újraválasztását is.

  • Nem fogadják el a demokratikus választáson született eredményt

 

Üdvözöljük a menekülteket! Nem a rasszizmusra! Boris Johnson nem az én miniszterelnököm!

Ezekkel a transzparensekkel vonultak radikális baloldaliak az utcákra London belvárosában péntek éjszaka.

A pár száz fős tömeghez több feketébe öltözött, az antifa mozgalomhoz tartozó maszkos fiatal is csatlakozott. A radikálisok a kivezényelt rendőrökkel is dulakodni kezdtek. „Kiket védtek? Kiket szolgáltok ki?” kiabálták a tüntetők az intézkedő egyenruhásoknak.

Az első elemzések azt is kiemelik, hogy sok munkáspárti szavazó a zavaros Brexit-álláspontja miatt hagyta faképnél a Munkáspártot és szavazott a konzervatívokra.

Boris Johnson, az újraválasztott konzervatív miniszterelnök 40 éve nem látott diadalra vezette pártját: a szavazatok 43 és fél százalékát kapva 365 képviselőt küldhetnek a parlamentbe, ami Johnson számára kényelmes többséget jelent a 3 és fél éve húzódó Brexit-folyamat befejezésére, aminek most a végső dátuma: január 31-e.

A Jeremy Corbyn vezette Munkáspárt a voksok 32 százalékával 202 képviselői helyet szerzett az Alsóházban. A választás egy megsemmisüléssel ért fel az Unió párti és a Brexit megakadályozásával kampányoló liberális ellenzék számára. A Jo Swinson vezette párt 11 százalékos eredménnyel mindössze 11 képviselőt küldhet a parlamentbe.

A konzervatív diadal az Egyesült Államok következő elnökválasztásának eredményét is előre vetíti, legalábbis az újraválasztásért kampányoló Donald Trump szerint.

Hír TV 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!