2021. január 17.,
vasárnap, Antal, Antónia napja

Nem csitulnak a kedélyek Amerikában a meggyilkolt afroamerikai férfi miatt

Hír TV

2020. október 29., csütörtök 08:33

Harmadik napja tartanak Amerikában a radikális, rasszizmusellenes megmozdulások. Kedden egy 27 éves, afroamerikai férfit lőtt le a rendőrség, miután az késsel támadt az egyenruhásokra. Walter Wallace halálhírére több városban zavargások törtek ki, harminc rendőr megsérült. Philadelphiában éjszakai kijárási tilalmat hirdettek az erőszak elharapódzása miatt.

Ismét lángba borult több amerikai nagyváros.

Philadelphia központjának utcái csatatérre hasonlítottak, miután zavargások törtek ki, mert a rendőrök agyonlőttek egy késsel fenyegetőző afroamerikai férfit. A 27 éves férfi a családja szerint mentális betegségben szenvedett, ezért úgy gondolják, hogy ártatlanul lőtték le. A rendőrség közleménye szerint Walter Wallace a többszöri felszólítás ellenére sem tette le a kést. A férfi édesapja egy lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a fiát 10 lövés érte, azonban nem érti, miért nem lehetett nem halálos lövedéket használni.

A rendőri brutalitás ellen tüntetők törtek-zúztak a belvárosban és összecsaptak a rendőrökkel is. Az összecsapásban 30 egyenruhás sérült meg.

Port Richmond kerületének lakói feszültek a zavargások miatt. Több üzletet és helyi vállalkozást is kifosztottak a randalírozók. 

A New York-i rendőrség 30 embert tartóztatott le, amikor tüntetők százai vonultak Brooklynban is az utcákra. A tüntetők kukákat gyújtottak fel és összecsaptak a kivonuló rendőrökkel is.

Az értelmetlen rongálás ellen felszólalt Walter Wallace apja is.

A rendőrség bejelentette, hogy valószínűleg további incidensek várhatók, ezért növelik a jelenlétet a több városban, hogy elkerüljék a hasonló pusztítást.

Kapcsolódó tartalom:

USA 2020 - Kampány a lángok között

Hír TV