2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Nem csitulnak a kedélyek Amerikában a meggyilkolt afroamerikai férfi miatt

Harmadik napja tartanak Amerikában a radikális, rasszizmusellenes megmozdulások. Kedden egy 27 éves, afroamerikai férfit lőtt le a rendőrség, miután az késsel támadt az egyenruhásokra. Walter Wallace halálhírére több városban zavargások törtek ki, harminc rendőr megsérült. Philadelphiában éjszakai kijárási tilalmat hirdettek az erőszak elharapódzása miatt.

  • Nem csitulnak a kedélyek Amerikában a meggyilkolt afroamerikai férfi miatt

Ismét lángba borult több amerikai nagyváros.

Philadelphia központjának utcái csatatérre hasonlítottak, miután zavargások törtek ki, mert a rendőrök agyonlőttek egy késsel fenyegetőző afroamerikai férfit. A 27 éves férfi a családja szerint mentális betegségben szenvedett, ezért úgy gondolják, hogy ártatlanul lőtték le. A rendőrség közleménye szerint Walter Wallace a többszöri felszólítás ellenére sem tette le a kést. A férfi édesapja egy lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a fiát 10 lövés érte, azonban nem érti, miért nem lehetett nem halálos lövedéket használni.

A rendőri brutalitás ellen tüntetők törtek-zúztak a belvárosban és összecsaptak a rendőrökkel is. Az összecsapásban 30 egyenruhás sérült meg.

Port Richmond kerületének lakói feszültek a zavargások miatt. Több üzletet és helyi vállalkozást is kifosztottak a randalírozók. 

A New York-i rendőrség 30 embert tartóztatott le, amikor tüntetők százai vonultak Brooklynban is az utcákra. A tüntetők kukákat gyújtottak fel és összecsaptak a kivonuló rendőrökkel is.

Az értelmetlen rongálás ellen felszólalt Walter Wallace apja is.

A rendőrség bejelentette, hogy valószínűleg további incidensek várhatók, ezért növelik a jelenlétet a több városban, hogy elkerüljék a hasonló pusztítást.

Kapcsolódó tartalom:

USA 2020 - Kampány a lángok között

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!