2021. január 19.,
kedd, Sára, Márió napja

USA 2020 - Kampány a lángok között

Hír TV

2020. október 29., csütörtök 07:30

Mi a fontosabb az Egyesült Államokban: a fekete életekre hivatkozva tüntetéseket tartani vagy a közbiztonság, esetleg mindkettő. Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Hír TV amerikai elnökválasztási műsorában.

Az elmúlt hónapokban sokszor szóltak a hírek arról, hogy Amerika lángokban áll. A Black Lives Matter azaz a Fekete életek számítanak mozgalom hét éve erőszakmentes szervezetként jött létre, mégis faji zavargásokkal fonódott össze a neve - vezette fel a témát a műsorvezető, Déri Stefi.

Kapcsolták Emerald Robinsont a Newsmax Fehér Házi tudósítóját is, akit a napokban újból kipattant tüntetésekről is kérdeztek.

A műsorban elhangzott, hogy a fekete-fehér ellentét nem új keletű dolog. A rabszolgatartás pedig része volt a világtörténelemnek.

A múltban elkövetett sérelmeket azonban az amerikaiakon és többek között rajtunk, Európaiakon akarják számon kérni. Ez viszont nem így működik.

A másik probléma, hogy erre az ideológiára csatlakoznak olyan mozgalmak mint a BLM vagy a Boogaloo. Ők olyan tüntetéseket szerveznek, amelyek erőszakba és fosztogatásba torkollanak. Ez viszont sem a feketéknek sem a fehéreknek nem tetszik - hangsúlyozta a műsorvezető.

Spöttle: "Soros hadserege" is gerjesztette az indulatokat 

A stúdióban pedig Déri Stefi vendége Georg Spöttle, a a Nézőpont Intézet elemzője volt. Az elemző felidézte a tüntetéseket kiváltó Georg Floyd halálát, amelynek kapcsán megjegyezte, hogy még mindig sok a kérdőjel, nem tudni ugyanis, hogy a visszaeső bűnöző halálát a rendőri túlkapás, a szervezetében kimutatott  többfajta drog vagy a koronavírus okozta-e. Több szakértő szerint a drogok okozták a fulladását. Azonban ez nem érdekelte az aktivistákat, ráadásul a felfokozott hangulatban a tüntetésekbe becsatlakozott az antifa is, amelyet az egyesült Államokban "Soros hadseregének" neveznek - mondta el Spöttle.

Az elemző arra is rámutatott, hogy a BLM-tüntetéseket az ugyancsak Soros Györgyhöz köthető Open Society Foundation is támogatja anyagilag, mindezek mellett erősen hatnak a mozgalomra a neomarxista elvek, amelyek olyan külsőségekben is megmutatkoznak, mint a térdelés és az ökölbe szorított kezek magasba lendítése.

Hír TV