2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 20:00

Külföld

USA 2020 - Kampány a lángok között

Mi a fontosabb az Egyesült Államokban: a fekete életekre hivatkozva tüntetéseket tartani vagy a közbiztonság, esetleg mindkettő. Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Hír TV amerikai elnökválasztási műsorában.

  • USA 2020 - Kampány a lángok között

Az elmúlt hónapokban sokszor szóltak a hírek arról, hogy Amerika lángokban áll. A Black Lives Matter azaz a Fekete életek számítanak mozgalom hét éve erőszakmentes szervezetként jött létre, mégis faji zavargásokkal fonódott össze a neve - vezette fel a témát a műsorvezető, Déri Stefi.

Kapcsolták Emerald Robinsont a Newsmax Fehér Házi tudósítóját is, akit a napokban újból kipattant tüntetésekről is kérdeztek.

A műsorban elhangzott, hogy a fekete-fehér ellentét nem új keletű dolog. A rabszolgatartás pedig része volt a világtörténelemnek.

A múltban elkövetett sérelmeket azonban az amerikaiakon és többek között rajtunk, Európaiakon akarják számon kérni. Ez viszont nem így működik.

A másik probléma, hogy erre az ideológiára csatlakoznak olyan mozgalmak mint a BLM vagy a Boogaloo. Ők olyan tüntetéseket szerveznek, amelyek erőszakba és fosztogatásba torkollanak. Ez viszont sem a feketéknek sem a fehéreknek nem tetszik - hangsúlyozta a műsorvezető.

Spöttle: "Soros hadserege" is gerjesztette az indulatokat 

A stúdióban pedig Déri Stefi vendége Georg Spöttle, a a Nézőpont Intézet elemzője volt. Az elemző felidézte a tüntetéseket kiváltó Georg Floyd halálát, amelynek kapcsán megjegyezte, hogy még mindig sok a kérdőjel, nem tudni ugyanis, hogy a visszaeső bűnöző halálát a rendőri túlkapás, a szervezetében kimutatott  többfajta drog vagy a koronavírus okozta-e. Több szakértő szerint a drogok okozták a fulladását. Azonban ez nem érdekelte az aktivistákat, ráadásul a felfokozott hangulatban a tüntetésekbe becsatlakozott az antifa is, amelyet az egyesült Államokban "Soros hadseregének" neveznek - mondta el Spöttle.

Az elemző arra is rámutatott, hogy a BLM-tüntetéseket az ugyancsak Soros Györgyhöz köthető Open Society Foundation is támogatja anyagilag, mindezek mellett erősen hatnak a mozgalomra a neomarxista elvek, amelyek olyan külsőségekben is megmutatkoznak, mint a térdelés és az ökölbe szorított kezek magasba lendítése.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!