2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Külföld

Néhány órával a kezdés előtt fújták le az elnökválasztást

Nigériában néhány órával a kezdés előtt elhalasztották az elnökválasztást. A voksolást a jövő héten, február 23-án tartják majd. A központi választási bizottság elnöke nem indokolta a döntést.

  • Néhány órával a kezdés előtt fújták le az elnökválasztást

A helyi hivatalok számos kihívásnak nem tudtak eleget tenni, míg jelentések szerint a választási anyagokat nem tudták időben eljuttatni az ország különböző részeibe. Az ország elnöke hangoztatta, hogy nehéz döntést hoztak, de szükséges volt, hogy sikeres legyen az elnökválasztás és megerősödjön a demokrácia országukban.

„Ez az inkompetencia magasiskolája. Az ország soha nem tapasztalta ezt, hogy a választásokat a választások napján egyszerűen el lehet odázni. Ki csinálja ezt? Fél nappal ezelőtt még senki sem tudta, hogy a választások tekintetében mi lesz. Ugyanakkor ma reggelre kiderült, hogy a voksolás egyszerűen elmarad. Ki a felelős ezért?” – tette fel a kérdést egy helyi lakos.

A nyugat-afrikai Nigériai Szövetségi Köztársaság területe csaknem egymillió négyzetkilométer. A legnépesebb afrikai ország lakosainak száma több mint 200 millió, 500-nál is több különböző nyelvet beszélnek, és több mint 250 etnikai csoporthoz tartoznak.

A lakosság mintegy fele muszlim, 40 százaléka keresztény, a többi törzsi vallások követője. A nigériai kormányok dolgát a gazdasági és társadalmi gondok mellett a súlyos etnikai és vallási ellentétek is nehezítik. A muszlim többségű északon 2009-ben kezdett harcot a szélsőséges iszlamista Boko Haram szervezet az iszlám kalifátus megteremtéséért. A harcokban azóta mintegy 30 ezren haltak meg, és 2 millióan kényszerültek menekülésre lakóhelyükről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!