2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Moszkva megtorlást ígér a kercsi híd elleni támadásért

Ismét támadás érte a krími hidat - állítják az oroszok. Moszkva terrortámadásnak minősítette az akciót és válaszlépéseket ígért. Az ukrán belügyminiszter ezzel szemben bejelentette, hogy újabb támadás érte a Zaporizzsja régiót. Továbbá robbanás történt egy másik oroszok által megszállt ukrán városban is.

  • Moszkva megtorlást ígér a kercsi híd elleni támadásért

Az orosz külügyminisztérium leszögezte: meg fogják torolni a krími híd elleni "terrortámadást".

A Kercsi-szoros felett átívelő, 19 kilométer hosszú hidat korábban már kétszer megtámadták az ukránok. De Ukrajna ezt soha nem ismeri el nyilvánosan.

 Közben az al-Dzsazíra azt írja, hogy Oroszország visszaszerezte az ellenőrzést a luhanszki régió kulcsfontosságú települése Urozsajne felett. A keleti régióban található falu azért fontos, mert aki azt ellenőrzi, az könnyebben eljuthat Mariupolba.

A Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője kijelentette: az ukrán erők az utóbbi időben több kazettás bombát használnak.

Az orosz hadsereg is bombázta a Zaporizzsja régiót. A támadásban egy rendőrtiszt meghalt, és többen megsebesültek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!