2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Mi a kapcsolat a lóhúsbotrány és a válság között?

Az elhúzódó gazdasági válság idézhette elő a lóhúsbotrányt. Nagy-Britanniában nincs hagyománya a lóhúsfogyasztásnak, ám a válság miatt egyre több ló kerül a vágóhidakra.

Nagy-Britanniában sokan tartanak lovakat, de nem azért, hogy megegyék őket, hanem inkább kedvtelésből, vagy hogy versenyekre nevezzenek be velük. A növekvő költségek miatt azonban az emberek egy része arra kényszerül, hogy megváljon kedvencétől. Egy ilyen állatra ugyanis évente több mint félmillió forintnak megfelelő összeget kell költeni. Nagy-Britanniában tavaly majdnem tízezer ló végezte a vágóhidakon, ami jó ötven százalékkal több, mint egy évvel korábban. „Nagyon megnövekedett a vágóhidakra küldött lovak száma, mert az emberek nem tudják állni a velük járó költségeket, hiszen jócskán megnövekedett a széna és a takarmány ára” – mondta Wendy Price lótulajdonos.


Írországban még nagyobb mértékben növekedett a vágások száma. Ott 2011-ben huszonötezer ló került vágóhídra, ami a három évvel korábbi adatoknak több mint tízszerese. Nem véletlenül ilyen nagy a különbség a két ország adatai között, Írországot ugyanis sokkal jobban sújtotta a válság, mint Nagy-Britanniát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!