2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Megjavították, már nem szivárog a Barátság kőolajvezeték Lengyelországban

Megjavították és újból üzembe helyezték a Barátság kőolajvezeték nyugati ágának azon lengyelországi szálát, amelyen a hét végén kiömlés történt - közölte kedden a PERN lengyel olajvezeték-üzemeltető vállalat.

  • Megjavították, már nem szivárog a Barátság kőolajvezeték Lengyelországban

A szivárgást az északnyugat-lengyelországi Chodecz községnél állapították meg szombat éjjel. Ezen a szálon a tengeri úton érkező olajat továbbítják a németországi Schwedt és Spergau olajfinomítóiba. A baleset miatt a lengyelországi vezeték másik szálára kellett korlátozni a Németországba tartó olajszállítást.

A meghibásodott infrastruktúra új elemeit hétfőn szerelték be. Aznap megkezdődött a szennyezett talaj rekultivációja is. A PERN környezetvédelmi szolgálata továbbra is a térségben dolgozik.

A vállalaton belül egy bizottságot hoztak létre a baleset okainak megállapítására. Vasárnap este a PERN tudatta: a szivárgás helyén nem találtak külső beavatkozásra utaló nyomokat.

Borítókép: Warsawinstitute.org

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!