2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Külföld

Megdöbbentő dolog történt az EP egy bizottsági ülésén, ahová Hadházyt is meghívták

Folytatja a közvetlen beavatkozást a magyar belpolitikába az Európai Parlament (EP), amely a baloldalt segíti a választáson - vélekedett Kósa Ádám, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője csütörtökön Budapesten, jelnyelvi tolmácsolással tartott sajtótájékoztatóján.

  • Megdöbbentő dolog történt az EP egy bizottsági ülésén, ahová Hadházyt is meghívták

A politikus közölte: megdöbbenéssel tapasztalták, ami az EP költségvetési ellenőrzési bizottságának ülésén történt.

A Zöldek frakciója közmeghallgatást kezdeményezett. Ezeket az eseményeket több hónapos előkészület szokta megelőzni, most azonban csupán néhány napos határidővel hirdették meg az ülést. A munkacím Az uniós költségvetési források felhasználásával kapcsolatos tapasztalatok és példák bemutatása volt, az általános téma ellenére azonban kizárólag Magyarországgal foglalkozó szakembereket és politikusokat jelöltek meg előadókként.

A közmeghallgatásra Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt és Nagy Gabriellát, a Transparency International Magyarország egyik vezetőjét hívták meg,

továbbá egy olyan amerikai jogászprofesszort is, aki kifejezetten a magyar alkotmányjoggal foglalkozik, és élesen bírálja a magyar alkotmányt.

Az idő rövidsége miatt kevés lépést lehetett tenni, azt azonban sikerült elérnie három frakciónak, hogy végül ne magyar, hanem cseh irodavezető legyen jelen a Transparency Internationaltől - jelezte Kósa Ádám.

Úgy vélekedett, hogy

az EP erősen kedvez a baloldali irányultságú szakembereknek.

Az ilyen ülésekre a kormány képviselőit is meg szokták hívni, ez azonban most nem történt meg. Megjegyezte azt is, hogy nem etikus politikust bevonni kifejezetten szakértői egyeztetésekbe.

Eddig nem volt példa a jelenlegihez hasonló eljárásra, ezért

a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja minden lehetséges módon tiltakozni akar

- emelte ki Kósa Ádám.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!