2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Már több, mint ötmillióan kaptak koronavírus elleni oltást Nagy-Britanniában

Meghaladta az 5 milliót a Nagy-Britanniában beoltottak száma. Ez valamivel több, mint a lakosság 7 és fél százaléka, az Európai Unió másfél százalékával szemben. Oroszországban új oltóközpontokat alakítanak ki, hogy felgyorsítsák a lakosság beoltását. Hollandiában kijárási tilalom bevezetésére készül a kormány, hogy megakadályozza a koronavírus új változatainak bejutását az országba.

  • Már több, mint ötmillióan kaptak koronavírus elleni oltást Nagy-Britanniában

A délnyugat-angliai Salisbury katedrálisában kialakított oltóközpontban a leginkább veszélyeztetett csoport tagjait, a környéken lakó 80 évesnél idősebbeket oltják.

Nagy-Britannia jól halad az oltással. A lakosság majdnem 8 százaléka már megkapta a koronavírus elleni vakcinát.

Ez nem jelenti azt, hogy az egészségügyi dolgozók fellélegezhetnek. A brit kórházak továbbra is túlterheltek.

Miután az idősebb korosztályokkal kezdték az oltási kampányt, egyre inkább fiatal koronavírusos betegekkel telnek meg az intenzív osztályok.

Moszkvában színházakban és bevásárlóközpontban is oltanak. Az orosz egészségügyi hatóságok adatai szerint a koronavírus ellen több mint 90 százalékban hatásos Szputnyik V.-öt eddig már másfél millióan kapták meg a 145 milliós országban.

 

Oroszországban már több mint 3 és fél millióan fertőződtek meg, a halálos áldozatok száma meghaladja a 67 ezret.

Hollandiában arra készülnek, hogy a második világháború óta először országos kijárási tilalmat vezessenek be. A cél az, hogy megakadályozzák a koronavírus brit és dél-afrikai variánsának bejutását az országba. Attól tartanak, hogy megfordulhat a jelenleg kedvező tendencia, a napi fertőzöttek számának csökkenése és a gyorsan terjedő vírusvariánsok miatt emelkedhet a megbetegedések száma.

A tervek között szerepel az is, hogy az ország ne fogadja a Nagy-Britanniából, Dél-Afrikából és a dél-amerikai kontinensről érkező repülőjáratokat.

Amennyiben a hágai parlament megszavazza, a hétvégétől február 9-ig csak napközben és csak indokolt esetben lehet majd elmenni otthonról.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!