2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Már második politikai erő Németországban az AfD, erősödik a jobboldal Európában

Megszerezte első polgármesteri tisztségét, az Alternatíva Németországnak nevű bevándorlás-ellenes német ellenzéki párt. Az AfD az utóbbi hónapokban folyamatosan erősödött, támogatottsága elérte a 20 százalékot országos szinten, és a második legerősebb politikai erővé vált. Egész Európában trend, hogy a jobboldal - sok esetben a radikális vonal - is erősödik.

  • Már második politikai erő Németországban az AfD, erősödik a jobboldal Európában

Az egykori Kelet-Németország területén, az egyik településen győzött az Alternartíva Németországnak nevű jobboldali párt jelöltje. A jobbközép Kereszténydemokrata pártszövetségtől jobbra álló AfD az utóbbi hónapokban folyamatosan erősödött.

Bauer Bence, a Magyar-Német Intézet igazgatója a Globál című műsorunknak úgy fogalmazott: a németek paradigmaváltást követelnek és sokan az AfD-ben látják a jövőtt.

Nyugat-Európában máshol is megfigyelhető a jobboldal erősödése. Spanyolországban a jobboldali Néppárt vált a következő választás első számú esélyesévé, a szélsőbal pedig semmitől sem riad vissza, hogy a közvéleményt hergelje.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél, a projektben egy olyan klimatológiai adatgyűjtő rendszert és adatbázist építenek ki, amellyel segítik a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Két magyar származású tagja is lehet az új holland kormánynak

Két magyar származású tagja is lehet az új holland kormánynak

Hosszas huzavonát követően a holland parlamenti választásokon győztes Szabadságpárt (PVV) május közepén megállapodott a koalíciós kormány létrehozásáról három jobbközép párttal, a Szabad Demokrata Néppárttal (VVD), az Új Társadalmi Szerződés (NSC) pártjával illetve a Gazdák és Polgárok Mozgalmával (BBB).
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!