2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Már 175 utas kapta el a koronavírust a japán partoknál veszteglő óceánjáró

Világszerte ezer fölé emelkedett a koronavírus okozta betegség halálos áldozatainak száma. Az Egészségügyi Világszervezet több mint 45 ezer fertőzöttről tud. A megbetegedések 99 százaléka Kínában történt. Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a karantén alá helyezett japán óceánjárón, amelyen 3 magyar is tartózkodik. A Westerdam óceánjárótól pedig egyre több ország tagadja meg a kikötési engedélyt.

  • Már 175 utas kapta el a koronavírust a japán partoknál veszteglő óceánjáró

Maszkban álldogálnak az erkélyükön a Diamond Princessen rekedt utasok. Az óceánjáró február eleje óta vesztegel jokohamai kikötőben.

A Hongkongból érkezett hajón 3700-an tartózkodnak, összesen 56 országból. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tudomása szerint az óceánjárón 3 magyar is dolgozik, de ők nem kapták el a koronavírust

Eddig 440 esetben végezték el a gyorstesztet és 175 embernél mutatták ki a betegséget.

A japán hatóságok evakuálni akarják a fedélzetén lévő idős utasokat, mert leginkább rájuk jelent veszélyt a járvány. A turisták 80 százaléka 60 évnél idősebb. Közülük sokan stresszes állapotba kerültek. A vendégek és a legénység tagjai nem hagyhatják el a kabinjaikat, nem érintkezhetnek egymással.

A japán hatóságok azt tervezik, hogy kialakítanak egy úszó kórházat ahová átszállítanák a fertőzötteket.

A Westerdam óceánjáró utasai szerencsésebb helyzetben vannak, ők elhagyhatják kabinjaikat. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy a hajó 2 ezer utassal a fedélzetén melyik országban kap kikötési engedélyt.

A holland hajó február 1-én indult el Hongkongból. Az úti cél Tajvan érintésével Japán lett volna, ám a jokohamai kikötőbe már nem jutottak be, mert ott horgonyoz a karantén alá helyezett Diamond Princess. Japán után a Fülöp-szigetek, az Egyesült Államokhoz tartozó Guam is megtagadta az engedélyt a hajótól. A végállomás Bangkok lett volna. Azonban a thaiföldi kormány sem adott zöld utat.

A hajó tulajdonosa közölte: senki nem kapta el a koronavírust a Westerdamon és dolgoznak a mielőbbi megoldáson. Nagyon súlyos fenyegetést jelent a világ többi részére is a koronavírus - erre hívta fel a figyelmet a WHO főigazgatója.

A világszervezet illetékese szerint azonban megfelelő fellépéssel megállítható a kór terjedése.

Eddig 28 országban, köztük 8 európai államban jelent meg a tüdőgyulladással és lázzal járó betegség.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!