2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Külföld

Magyarországot elítélő állásfoglalásról szavaznak ma az Európai Parlamentben

Magyarországot és Lengyelországot elítélő állásfoglalásról szavaznak ma az Európai Parlamentben. A néppárti, szocialista, liberális és zöld képviselők által beterjesztett javaslat szerint a magyar járványügyi intézkedések összeegyeztethetetlenek az európai értékekkel. A magyar külügyminiszter szerint Brüsszelben az emberek segítsége helyett válsághelyzetben is hazugságok gyártásával foglalkoznak.

  • Magyarországot elítélő állásfoglalásról szavaznak ma az Európai Parlamentben

Míg a világ hónapok óta versenyt fut a koronavírus terjedésével, és minden erőforrást a járvány elleni küzdelemre fordít, Brüsszel ismét Magyarország és Lengyelország ellen fordult. Az Európai Parlament három legnagyobb képviselőcsoportja, a néppárti, a szocialista és a liberális frakció, valamint a zöldek közös határozati javaslatot terjesztettek a parlament elé.

A dokumentum a Covid-19 világjárvány elleni összehangolt uniós fellépés címet viseli, és a többi között számon kéri a tagállamokat az egészségügyi válsághelyzetben tanúsított együttműködés és szolidaritás hiánya miatt, egyúttal pedig közös fellépésre biztatja az európai országokat. Az állásfoglalás külön bekezdést szentel a magyar és lengyel intézkedésekre adott reakciónak. A dokumentum szerint az Európai Parlament az európai értékekkel összeegyeztethetetlennek tartja a két ország által tett járványkezelési intézkedéseket.

Világosan látszik, hogy nem tudnak velünk mit kezdeni - így reagált a magyar külügyminiszter a magyar koronavírus-törvény elleni nemzetközi reakciókra. Szijjártó Péter rámutatott: Brüsszelben ahelyett, hogy az emberek megsegítésével foglalkoznának, hazugságokat gyártanak.

"Hogy lehet az, hogy miközben Európában napi szinten ezrek halnak meg, napi szinten még mindig 10ezrek fertőződnek meg, azzal kellene foglalkoznunk minden idegszálunkkal, h legyőzzük a vírust, megértsük, ellene menjünk, de az emberek életét se tegyük elviselhetetlenné,de a gazdaságainkat is tartsuk működőképesnek, eközben vannak sokan komoly pozícióban ezen a kontinensen, akik ráérnek azzal foglalkozni h ki – a parlament vagy a kormány, vagy kicsoda - vethet véget Magyarországon a veszélyhelyzetnek, vagy ráérnek arra, hogy hazugságokat terjesszenek"

- mondta Szijjártó Péter.

Még a világjárvány idején is Magyarország jogállamiságát támadják egyes politikusok - ezt a Fidesz EP-képviselője nyilatkozta a Magyarország élőben extra című műsorunkban. Deli Andor szerint az Ideológiai viták helyett a vírus elleni küzdelemre kell összpontosítani.

Egy ilyen téma, mint a koronavírus amikor emberi életekről van szó, ahol a családi tragédiákról van szó, ahol a gazdaság megmentéséről van szó. Ez sem mentesül a jogállamiságtól. Ez sem mentesül a hazugságokra épített rágalmaktól, támadásoktól és hát sajnos ebben a jelentésben is újból megjelenik Magyarország illetve Lengyelország a szokásos módon. Egy szóval nem tudják az ideológiáktól mentesíteni magukat egyes rossz ízlésű képviselők

- fogalmazott Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője. 

Az állásfoglalásról a képviselők ma délután szavaznak. A javaslat elfogadásával az Európai Parlament felszólítja az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a magyar és a lengyel intézkedéseket, és alkalmazza a rendelkezésre álló uniós eszközöket és szankciókat a jogsértések kezelésére. A szavazás fényében tehát új lendületet kaphat a Hazánk ellen folyó jogállamisági eljárás.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!