2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Külföld

Macron támogatja Svédország NATO-csatlakozását

Emmanuel Macron francia elnök hétfőn teljes támogatásáról biztosította Svédország döntését arról, hogy benyújtja csatlakozási kérelmét a NATO-hoz.

A francia elnöki hivatal nem sokkal azután adott ki közleményt a témáról, hogy Magdalena Andersson svéd miniszterelnök - a parlament vitáját követően - bejelentette Stockholm határozatát.

Macron úgy fogalmazott: teljes mértékben támogatja Svédország "szuverén döntését a gyors NATO-csatlakozásról".

A francia elnök az elsők között üdvözölte a múlt héten Finnország hasonló döntését is.

Üdvözölte a svéd bejelentést Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is. A Twitter internetes közösségi oldalon közölt reagálásában úgy vélte: Svédország és Finnország NATO-ba lépése egyértelműen előnyös lenne a kollektív biztonság és védelem szempontjából.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Ausztráliában

Már a téli viharok tombolnak Ausztráliában, Sydneyben is evakuálni kellett a lakosságot, kezelhetetlen mértékű áradásokra készülnek a hatóságok. Kínában pedig már hetek óta küzdenek az árvizekkel, a földomlások állandó életveszélyt jelentenek.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre több a nemi erőszak Svédországban

Az ellenzék szerint a szigorúbb büntetéseknek lenne visszatartó ereje, ezért a kereszténydemokraták új törvényjavaslatot terjesztettek be. Bugnyár Zoltán tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!