2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Leszámolás Egyiptomban

Legalább huszonhat feltételezett dzsihadistával végeztek az egyiptomi hatóságok az ország nyugati részén fekvő Észak-Sínai kormányzóságban és a keleti, Líbiával határos zónában, és több száz szélsőségest vettek őrizetbe - jelentették hírügynökségek szerdán katonai forrásokra hivatkozva.

A hadsereg közleménye szerint az egyiptomi erők a dzsihadisták 342 búvóhelyét és fegyverraktárát semmisítették meg, 344 robbanószerkezetet hatástalanítottak, és több mint 400 egyiptomit és további 3000, az országban illegálisan tartózkodó embert vettek őrizetbe. A közlemény nem tért ki arra, pontosan mikor zajlott le a művelet, hozzátette azonban, hogy a hadsereg légi csapásai 61 fegyvert szállító járművet találtak el a Líbiával határos nyugati, sivatagos területen. A hadsereg szerint a militánsokkal való tűzharcban egy katona életét vesztette.

Független források nem tudták megerősíteni az értesüléseket, részben azért, mert az egyiptomi hatóságok biztonsági okokra hivatkozva régóta korlátozzák a sajtónak az Észak-Sínai kormányzóságba való bejutását.

Kairó februárban országos műveletet indított a terrorizmus felszámolására, ennek során pedig a Sínai-félsziget kiemelt szerepet kap, mert itt az egyiptomi biztonsági erők évek óta harcolnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi szárnya ellen. A harcokban katonák és rendőrök százai vesztették életüket. Az elmúlt év folyamán a szélsőségesek a civilekre is kiterjesztették támadásaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megbukott az LMBTQ-törvény Rómában

Ünnepel az olasz jobboldal, miután megbukott a római parlament felsőházában a homo és transzfóbiát büntető törvényjavaslat. 2021. október 27.

További migránsokat akar Brüsszel

Ismét az illegális bevándorlók tömeges befogadása mellett tett hitet az Európai Unió belügyi biztosa. 2021. október 27.

Ferenc pápa megkapta a harmadik oltását

A 84 éves pápa januárban kapta az első, februárban pedig a második vakcinát. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!