2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Külföld

Lecsapott a rendőrség az egyik legnagyobb európai bűnszervezetre

Komoly csapást mért a spanyol rendőrség az egyik legnagyobb európai hasiskereskedő bandára, amelynek 77 tagját őrizetbe vették - közölték kedden a spanyol hatóságok.

A bűnözők vezére azonban, aki Lionel Messi argentin focista nyomán Hasis Messi néven is ismert, továbbra is szökésben van. A spanyol hatóságok tudomása szerint egy marokkói állampolgárról van szó.

A Marokkóból irányított bűnszervezet elleni rendőrségi műveletben Campo de Gibraltar járásban az őrizetbe vételek mellett számos lakást és raktárhelyiséget is átkutattak, aminek során nyolc tonna hasist, két lőfegyvert, 15 ezer euró készpénzt és huszonkettő, lopottként nyilvántartott gépkocsit foglaltak le.

A rendőrség szerint ez már a negyedik razzia Hasis Messi bűnszervezetével szemben.

A 77 őrizetbe vett személyt a többi között kábítószerkereskedelemmel, okirathamisítással és bűnszervezeti tagsággal gyanúsítják.

A brit Gibraltárral szomszédos Campo de Gibraltar Spanyolország egyik elszegényedett járása, és már évtizedek óta a kábítószerkereskedelem egyik központjának számít. Mindenekelőtt a hasis és a marihuána felkapott a térségben. Naponta érik el Andalúzia partjait kábítószerekkel megrakott kis motorcsónakok a tengerszoroson keresztül Marokkóból.

A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint Hasis Messi uralja a drogkereskedelmet Gibraltárban. Úgy tudni, bűnszervezete a legnagyobbak közé tartozik Európában.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi segítség a magyar baloldalnak

Megkezdődött a nemzetközi kampány Márki-Zay mellett. 2021. október 20.

Nem férnek el a migránsok a mallorcai befogadótáborokban

Az elmúlt három napban több mint 300 illegális bevándorló kötött ki a szigeten. 2021. október 20.

Háborús állapotok a romániai kórházakban

Romániából Madarász Lóránt, a Vezércikk vloggere tudósított. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Radar: Gyerekek a motoron

Nem csak Talmácsi Gábor világbajnoki kupáit és érmeit és a 2007-es világbajnok motorját csodálhatta meg, aki Hernádra látogatott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!