2020. február 25.,
kedd, Mátyás napja

Ladával viszik az adományokat

2019. december 9., hétfő 15:46

Piros Zsigulival juttat ajándékcsomagokat Afrikába a Pécsi Tudományegyetem. Egy a campuson végzett közgazdász és katolikus pap barátja ilyen autóval indul a Budapest – Bamakó Rallyn.

Molnár Attila 13 éve egy kis falu Somogyhárságy plébánosa. Barátja Fáth Gergely biztatására cseréli le egy időre a reverendát versenyoverálra. Együtt indulnak el a Budapest – Bamako Rallyn de a versenyen való indulás nem öncélú a legelesettebbeken akarnak segíteni.

Engem is nagyon izgatott Afrikának a kultúrája. Nyilván aki Széchenyi Zsigmondon nő fel, meg Almási Lászlón, az kap egy romantikus képet róla. Na hát most megtapasztaljuk a valóságot. Szerettem volna én ezzel mindenképpen találkozni

- mondta a somogyhárságyi plébános, Molnár Attila.

A Pécsi Tudományegyetem nemcsak anyagilag támogatja a túrát, de írószereket, füzeteket és ruhaneműt is küldenek a rászoruló afrikai térségekben tanulók számára.

Ezzel a szociális érzékenységgel, mint befogadó egyetem, és a nemzetköziesítéssel, mint külön programunk a Pécsi Tudományegyetem láthatóságát szeretnénk növelni

- fogalmazott Lengvárszky Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektori kabinetvezetője.

Az autó egy 35 éves piros 1200-as Zsiguli, mely 160 ezer kilométert futott és Gergely nagypapájáé volt. A Budapest- Bamako Rally rajtja január 31-én lesz. a 8300 kilométeres utat 16 nap alatt kell teljesíteni.

HírTV