2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Ladával viszik az adományokat

Piros Zsigulival juttat ajándékcsomagokat Afrikába a Pécsi Tudományegyetem. Egy a campuson végzett közgazdász és katolikus pap barátja ilyen autóval indul a Budapest – Bamakó Rallyn.

  • Ladával viszik az adományokat

Molnár Attila 13 éve egy kis falu Somogyhárságy plébánosa. Barátja Fáth Gergely biztatására cseréli le egy időre a reverendát versenyoverálra. Együtt indulnak el a Budapest – Bamako Rallyn de a versenyen való indulás nem öncélú a legelesettebbeken akarnak segíteni.

Engem is nagyon izgatott Afrikának a kultúrája. Nyilván aki Széchenyi Zsigmondon nő fel, meg Almási Lászlón, az kap egy romantikus képet róla. Na hát most megtapasztaljuk a valóságot. Szerettem volna én ezzel mindenképpen találkozni

- mondta a somogyhárságyi plébános, Molnár Attila.

A Pécsi Tudományegyetem nemcsak anyagilag támogatja a túrát, de írószereket, füzeteket és ruhaneműt is küldenek a rászoruló afrikai térségekben tanulók számára.

Ezzel a szociális érzékenységgel, mint befogadó egyetem, és a nemzetköziesítéssel, mint külön programunk a Pécsi Tudományegyetem láthatóságát szeretnénk növelni

- fogalmazott Lengvárszky Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektori kabinetvezetője.

Az autó egy 35 éves piros 1200-as Zsiguli, mely 160 ezer kilométert futott és Gergely nagypapájáé volt. A Budapest- Bamako Rally rajtja január 31-én lesz. a 8300 kilométeres utat 16 nap alatt kell teljesíteni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!