2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok 03:00

Külföld

Közel a tűzszünet Izrael és a Hamász között + videó

Közel a tűzszüneti megállapodás Izrael és a Hamász között -jelentette ki a terrorszervezet politikai vezetője. Iszmail Haníje úgy nyilatkozott, az egyeztetések a tűzszünet hosszúságáról, a segélyekről, és az izraeli túszok, valamint az izraeli börtönökben fogva tartott palesztinok elengedéséről szólnak.

  • Közel a tűzszünet Izrael és a Hamász között + videó

Videó mutatja be, hogy a Palesztin Vörös Félhold hogyan készítette fel szállításra a Gázai övezetből kimenekített újszülötteket. A szervezet 28 koraszülöttet menekített Egyiptomba. Sajtóhírek szerint legtöbbjük állapota válságos, valamennyi kisbaba súlyos fertőzésekkel küzd.

Közegészségügyi tragédia körvonalazódik a Gázai övezetben - jelentette ki kedden az UNICEF szóvivője. James Elder elmondta, hogy ha nem jut be üzemanyag a területre, összeomlanak a higiéniai szolgáltatások.

"Keserves gondokat okoz a vízhiány. Tűrhetetlen állapotokat idéz elő, hogy nincs elég vécé, fekália lepi el a sűrűn lakott negyedeket. Megnőtt a rühesek és tetvesek száma"

- mondta a szóvivő.

Közben az izraeli hadsereg közölte: befejezte Dzsabália város bekerítését. A tüzérségi erők és a repülőgépek előkészítették a területet a szárazföldi behatolásra és a szárazföldi erők megkezdték a terrorista célpontok elleni támadásokat vadászgépek és drónok fedezete alatt. A célpontok között volt három, föld alatti alagút lejárata is, ahol terroristák tartózkodtak.

Jöhet a tűzszünet?

"Közel a tűzszüneti megállapodás Izrael és a Hamász között" - közölte a terrorszervezet egyik vezetője. Egy másik tisztségviselő, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevíziónak azt mondta, a tárgyalások elsősorban a tűzszünet hosszúságáról, a Gázai övezetbe szállítandó segélyekről és az izraeli túszok, valamint az izraeli börtönökben fogva tartott palesztinok elengedéséről szólnak.

Októberben egy közvetítői művelet eredményeként négy túszt engedtek szabadon: egy amerikai nőt és lányát, valamint két izraeli nőt. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök többször is kijelentette, hogy addig nem lehet tűzszünet, amíg az összes túszt szabadon nem engedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

A miniszter hozzátette: "Az elmúlt évek válságaira a magyar gazdaság politika rendre sikeres válaszokat adott, ennek eredményeként tért vissza a magyar gazdaság növekedési pályára, ennek eredményeként döntünk folyamatosan beruházási, export és foglalkoztatási rekordokat, ennek hatására tudtuk visszanyerni versenyképességünket."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!