2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Külföld

Korrupcióval vádolják Puerto Rico kormányzóját

Hivatalos vizsgálat indul korrupció miatt Puerto Rico kormányzója, Wanda Vázquez és más magas beosztású kormányzati illetékesek ellen, miután a sziget igazságügyi minisztériuma megalapozottnak találta a velük szemben megfogalmazott vádakat.

  • Korrupcióval vádolják Puerto Rico kormányzóját

"Ez nagyon komoly dolog. Ez azt jelenti, hogy immár két, egymástól függetlenül működő hatóság jutott arra a megállapításra, hogy megalapozott a gyanú ahhoz, hogy hivatalos vizsgálat induljon a kormányzó ellen" - magyarázta a fejleményeket az AP amerikai hírügynökségnek Edgardo Roman, a Puerto Ricó-i ügyvédi kamara elnöke, emlékeztetve, hogy hivatalban lévő kormányzó ellen korábban még nem indult ilyen hivatalos vizsgálat. Az ügy egy szenátort is érint, továbbá a kormányzó kabinetfőnöke, Antonio Luis Pabón is részese az esetnek.

Vázquez szóvivője mindössze annyit reagált az AP-nek, hogy a kormányzó korábban már állást foglalt a témában, és úgy véli, hogy "megbundázott" bosszúhadjárat folyik ellene.

Az ügy a szigetet sújtó erős földrengések utáni segélyszállítmányokkal kapcsolatos, de az AP jelentéséből nem derül ki pontosan, hogy mi a vád a kormányzó ellen. Az igazságügyi minisztériumi vizsgálat közben a tárca két egymást követő vezetője is távozott posztjáról.

Puerto Rico az Egyesült Államok társult állama, és novemberben a szigeten is általános választást tartanak. Vázquez augusztusban méreti meg magát a Haladó Új Párt előválasztásán, hogy ősszel ő lehessen ismét a párt kormányzójelöltje.

Vázquez tavaly lett kormányzó, miután elődje lemondott hivataláról, mert hatalmas botrány robbant ki, amikor kiderült, hogy egy üzenetküldő alkalmazáson kollégáival alpári hangvételű, nőgyűlölő és homofób üzeneteket küldözgettek egymásnak, és a Maria hurrikán áldozatain viccelődtek. Mielőtt kormányzó lett, Vázquez volt az igazságügyi miniszter.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!