2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Az Antarktisz kivételével minden kontinensen jelen van a koronavírus

Már minden kontinensen jelen van a koronavírus, az Antarktisz kivételével. Európában 34 országban, a világon 80 államban ütötte fel a fejét, a lázzal és tüdőgyulladással járó kór. A járványnak súlyos gazdasági következményei is vannak, egyre több vállalkozás és légitársaság megy csődbe, világszerte pedig több mint 300 millió gyerek nem járhat iskolába ideiglenesen.

  • Az Antarktisz kivételével minden kontinensen jelen van a koronavírus

A brit légitársaság utolsó gépei gördülnek be a terminál elé. A Flybe vezetősége csütörtökön jelentette be, hogy a járvány miatti tömeges lemondások miatt kénytelen leállítani légiforgalmát.

"Az első dolog az ami miatt aggódom, azok az utasok, akik ott ragadtak bizonyos helyeken. Vannak embereink a repülőtereken, hogy segítsenek nekik. Írok az összes többi utazási társaságnak, busz társaságnak, vasúttársaságnak, légitársaságoknak, hogy segítsenek ebben a helyzetben. Illetve, hogy segítsenek annak a néhány ezer alkalmazottnak elhelyezkedni, akik a Flybe-nél dolgoztak''

- nyilatkozta a brit közlekedési miniszter.

Nem ez a cég azonban a koronavírus egyetlen gazdasági áldozata: az élelmiszeripar és a turizmus is jelentős károkat szenvedett az elmúlt hetekben.

A római kormány több mint 7 milliárd euróval segíti a vállalkozásokat és a családokat a koronavírus miatti gazdasági veszteségek pótlására. Az olasz közegészségügyi hivatal véleménye szerint az sem kizárt, hogy az eredetileg március 15-ig tervezett oktatási szünetet meg kell hosszabbítani.

"Kicsit aggódok az iskolai jegyeim, és az elmaradt órák miatt. Ma kaptam feladatokat, úgyhogy egy kicsit boldog vagyok, de kissé aggódok az iskola előrehaladása miatt ebben az évben. Tény, hogy a kimaradások miatt keményebben kell dolgoznunk, hogy felkészüljünk a jövő évre''

- mondta ez a középiskolai diák.

Az oktatási intézményeket Iránban is bezárják. A perzsa államban egy hónapig szünetel a tanítás. 

A gazdasági károk mellett személyi áldozatait is tovább szedi a vírus.

A kór most már a Magyarországgal szomszédos Ausztria, Ukrajna, Románia és Horvátország után Szlovéniában is megjelent.

A fertőzést itt egy Marokkóból Olaszországon keresztül érkezett embernél mutatták ki, aki jelenleg a ljubljanai kórházban van karanténban.

Európában már 34 országban van jelen a kór.

A koronavírus járvány miatt csütörtök reggelre harminchét ország tiltotta meg a Dél-Koreából érkezők belépését. Az ázsiai országban hatezer fölött van a fertőzöttek száma. Egy nap alatt több mint 300 új beteget regisztráltak.

Kínai tudósok közben arról számoltak be, hogy a Covid 19 vírus mutálódott, és két törzse is terjed, ezek közül az agresszívabb változatot kapta el az emberek többsége.

„Folyamatosan tájékoztatjuk az Egészségügyi Világszervezetet a járványról és folyamatosan megosztjuk az új koronavírus génállományával rendelkezésünkre álló információkat”

– mondta a kínai külügyminszter-helyettes.

A rekordsebességgel terjedő járvány már a világ összes kontinensén jelen van. A kínai, dél-koreai, iráni és olasz gócpontok után az amerikai szakértők attól félnek, hogy most a Washington állambeli Seattle-re sújthat le a kór: egyes feltételezések szerint a térségben már akár 2 ezer olyan fertőzött is lehet, akiről még nem tudnak.

Világszerte már több mint 80 országban ütötte fel fejét a lázzal és tüdőgyulladással járó kór. A halottak száma meghaladja a 3200-at. 95 ezren fertőződtek meg, de 50 ezer felett van a gyógyultak száma is.

Koronavírustól halt meg a gyógyultnak nyilvánított kínai férfi

Öt napra rá, hogy gyógyultnak nyilvánították a 36 éves kínai férfit, szájszáraszságot majd légzési elégtelenséget tapasztaltak nála, amibe bele is halt. Li Liang február 12-től feküdt a koronavírus kiindulópontjának számító Vuhan egyik korházában, ahonnan két hét után távozhatott. Március 2-án azonban a fellépő tünetek miatt ismét kórházba szállították, ahol még aznap délután elhunyt.

Az egészségügyi bizottság megállapította: halálát az új típusú koronavírus okozta.

Ráadásul nem ez volt az egyetlen ilyen eset: egy sanghaji helyi lap arról adott hírt, hogy a vuhani Fangcang Kórházban több gyógyultnak nyilvánított páciensnél újra jelentkeztek a tünetek. A kórház ezért már a vírus elleni antitestek jelenlétét is teszteli a betegeknél, mielőtt hazaengedné őket. 

 

 

 

 

Hír TV/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Minden határon túlmegy, ami Brüsszelben történt - így reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke a HírTV stúdiójában arra, hogy bezáratta a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát a belga rendőrség.
Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!