2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Korodi Attila nyerte a csíkszeredai előválasztást, ő lesz az RMDSZ polgármesterjelöltje

Korodi Attila parlamenti képviselő fölényes győzelmét hozta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szombaton tartott csíkszeredai előválasztása.

  • Korodi Attila nyerte a csíkszeredai előválasztást, ő lesz az RMDSZ polgármesterjelöltje

A korábbi környezetvédelmi miniszter a szavazatok közel háromnegyedét szerezte meg a várost 12 éve vezető Ráduly Róbert polgármesterrel szemben, így a júniusi önkormányzati választásokon ő lesz az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje. A 37 ezer lakosú Csíkszeredában közel 8500-an vettek részt az előválasztáson. A 81 százalékban magyarok által lakott városban ugyanis a magyar ellenzéki pártok eddig nem veszélyeztették az RMDSZ vezető pozícióját, így Korodi Attilának jó esélye van arra, hogy a város következő polgármestere legyen.

A szombati előválasztáson a város valamennyi lakója részt vehetett, a közösségi portálokon a csíkszeredai románok is részvételre buzdítottak.

A Székelyhon.ro portál beszámolója szerint Korodi Attila a választási eredmény ismeretében nyitást ígért a városnak, amely reményei szerint tíz évre új pályára teszi Csíkszeredát. Hozzátette: ha a júniusi választáson is sikerül nyernie, a város fejlesztése nemcsak az utakról, hanem a gazdaságról, a munkahelyekről, a kórházfejlesztésről is szólni fog. Azt is megemlítette, hogy Ráduly Róbert és csapata jó alapokat rakott le, amelyekre lehet építeni.

Ráduly Róbert az egyik közösségi portálon közzétett videoüzenetben elismerte, hogy alulmaradt az előválasztáson, és gratulált Korodi Attilának. Hozzátette: mandátuma végéig tisztelettel és becsülettel végzi a munkát.

Az elmúlt napokban több erdélyi városban is testületi gyűléseken választották ki az RMDSZ polgármesterjelöltjét.

A Szatmárnémeti RMDSZ-szervezet csütörtökön egyhangú szavazással választotta polgármesterjelöltjének Kereskényi Gábort, aki négy éve vezeti a partiumi várost.

Kolozsváron Csoma Botond parlamenti képviselő, a Kolozs megyei szervezet elnöke indul el a szövetség színeiben a polgármesteri tisztségért folyó versenyben.

Aradon Mészár Sándort indítja a helyi RMDSZ-szervezet a polgármester-választáson. Mészár a helyi UTA labdarúgó klub újraélesztésével a város teljes lakosságának tiszteletét vívta ki. Az UTÁ-nak jó esélye van, hogy a labdarúgó idény végén felkerüljön a román Liga 1-be.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hamász alagutakat semmisített meg Izrael + videó

Hamász alagutakat semmisített meg Izrael + videó

Háborús bűnök miatt bíróság elé állítják az izraeli kormányfőt – jelentette ki a török elnök. Közben az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette: az egész Gázai övezetre kiterjeszti hadműveletét a zsidó állam.
A nap kérdése

A nap kérdése

Még a választás előtt belebukhat a brüsszeli baloldal a korrupciós botrányába?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!