2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:10

Külföld

Kollektív történelmi bűnökkel vádolta meg a magyarságot Dnyipro polgármestere

Trágár kifejezésekkel gyalázta a miniszterelnököt és kollektív történelmi bűnökkel vádolta meg a magyarokat Dnyipro polgármestere. Az ukránok felháborodtak Orbán Viktor kijelentésein, aki a jelenlegi ukrajnai háborús helyzetet Afganisztánhoz hasonlította. A magyar politikusok a kárpátaljai magyarok jogaiért aggódnak, miközben továbbra is egyértelműen kiállnak Ukrajna szuverenitásának védelme mellett.

  • Kollektív történelmi bűnökkel vádolta meg a magyarságot Dnyipro polgármestere

Segítjük a kárpátaljai magyarságot és Kárpátalját, mindeközben támogatjuk Ukrajnát is - szögezte le a miniszterelnökséget vezető miniszter Beregszászon.

Gulyás Gergely elmondta, Magyarország elítéli az agressziót.

A külgazdasági és külügyminiszter a kisebbségi jogok megsértése miatt pár nappal korábban már egyértelmű figyelmeztetést fogalmazott meg:

Egyelőre úgy tűnik, hogy az ukránok nem vesznek figyelembe semmilyen európai tagállam részéről érkező figyelemfelhívást. Csak szeretném még egyszer elmondani, hogy Ukrajnának majd szüksége lesz olyan európai politikai döntésekre, amelyek nélkülünk nem fognak megszületni.

A feszültség csak nőtt azután, hogy a Mathias Corvinus Collegium által szervezett zárt körű konferencián Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy szerinte Oroszország célja most az, hogy egy „kormányozhatatlan ronccsá” változtassa Ukrajnát, és ez sikerült is.

Most olyan, mint Afganisztán. Senkiföldje!

- minderről a The American Conservative újságírója számolt be.0

Minderre hevesen reagáltak az ukránok. Bekérették az ukrajnai magyar nagykövetet, Íjgyártó Istvánt a külügyminisztériumba, ahol az ukrán külügyi szóvivő elfogadhatatlannak nevezte a miniszterelnök kijelentéseit. Szerinte Magyarország szándékosan rombolja a magyar–ukrán kapcsolatokat. Ukrajna pedig fenntartja annak a lehetőségét is, hogy másféle válaszlépést is tegyen.

Dnyipro polgármestere már kevésbé volt diplomatikus. Trágár hangnemben becsmérelte a magyar kormányfőt. De még ennél is tovább ment. Kollektív történelmi bűnökkel vádolta meg a teljes magyarságot. Úgy fogalmazott:

,Különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés az önök történelmi aljasságáért.

KAPCSOLÓDÓ: 

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Így reagált Szijjártó Péter a kijevi magyar nagykövet bekéretésére

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!