2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

„Miután kidühöngte magát, talán ön is érezte, ezzel jócskán túllőtt a célon” - fogalmazott a Jobbik volt elnöke. A visszavonult politikus felhívta Borisz Filatov figyelmét arra, hogy polgármesterként szavainak súlya van, amiért felelősséget kell vállalni.

  • Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Többek között arra is rámutatott, hogy hazánk nagy erőkkel igyekszik segíteni az Ukrajnából érkező menekülteket, miközben Filatov az egész nemzetet sértegeti és fenyegeti.

Vona Gábor úgy fogalmaz,

„nem tudjuk, mikor, de ez a háború is véget ér egyszer, és akkor majd mi, magyarok és önök, ukránok továbbra is itt fogunk élni egymás mellett. Milyen jó lenne, ha nem ejtenénk több sebet egymáson, ha jó szívvel tudnánk egymás felé fordulni!”

A Mandiner beszámolója szerint Borisz Filatov „ribancarcnak” nevezte Orbán Viktort, majd megjegyezte: „a trianoni békeszerződés büntetés volt a történelmi bestiális viselkedésért”.

,,Különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés az önök történelmi aljasságáért" - így reagált az ukrajnai Dnyipro polgármestere Orbán Viktor kijelentésére.

A miniszterelnök állítólag senkiföldjének nevezte és Afganisztánhoz hasonlította Ukrajnát a Mathias Corvius Collégium zárt körű konferenciáján. Erről Rod Dreher, a The American Conservative újságírója számolt be. Az ukránokat felháborították a miniszterelnök állítólagos szavai.

A kijevi külügyminisztérium behívta a magyar nagykövetet és közölték, fenntartják a jogot, hogy más intézkedést is hozzanak. A magyar nagykövet bekéretésére később Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is regált

Vona Gábor nyílt levele teljes egészében IDE kattintva olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!