2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Kirakatokat törtek be, egy bankfiókot is megrohamoztak

Többen is megsebesültek az utcai harcokban Mexikó fővárosában. Tüntetők csaptak össze a rendőrökkel. A szeptemberben eltűnt diákok meggyilkolása miatt tiltakozók kirakatokat törtek be és egy bankfiókot is megrohamoztak.

Kirakatokat vertek be a feldühödött tüntetők Mexikóvárosban, majd tüzet is gyújtottak. Ezután egy bankfióknak is nekiestek. A rohamrendőröknek könnygázt kellett bevetni a tömeg megfékezésére. Az utcai harcokban többen is megsérültek.

Országszerte hatalmas tiltakozást váltott ki a 43 diák meggyilkolása. Az emberek a hatóságokat is felelőssé teszik a halálukért.

A mexikói tanárképző hallgatói a vidéki oktatókkal szembeni hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakoztak. A demonstrációnak a hatósági erőszak vetett véget. Az ópiumtermesztésről és a drogbandák háborúzásáról hírhedt Guerrera tartomány egyik polgármestere több diákot a helyi rendőrökkel hurcoltatott el, akik átadták őket az egyik bűnbanda tagjainak. Ők végeztek a fiatalokkal.

„Megkeressük és megtaláljuk őket, mert több mint két hónapja nem tudunk a gyerekeinkről semmit” – mondta Clemente Rodriguez, az egyik diák édesapja.

Az országos felháborodást látva a rend helyreállítását ígérő mexikói elnök a múlt héten alkotmányos reformot jelentett be, amely lehetővé teszi azoknak a helyhatóságoknak a feloszlatását, amelyekben megjelent az alvilág. A szervezett bűnözésnek tulajdonítható erőszak 2007 óta 10 ezer életet követelt Mexikóban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!