2022. 11. 30. Szerda András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

"...sírjuk felett száz virág..." 02:00

Külföld

Kifejezetten mexikóiakat akart ölni az El Pasó-i tömeggyilkos

Mexikóiak voltak a célpontjai az El Paso-i lövöldözőnek. A 21 éves elkövető azt is bevallotta, hogy bosszút akart állni a Texas államot sújtó spanyol ajkú invázió miatt.

  • Kifejezetten mexikóiakat akart ölni az El Pasó-i tömeggyilkos

Egy héttel ezelőtt egy 21 éves férfi nyitott tüzet egy zsúfolt áruházban. A tettes 22 emberrel végzett. A lövöldözés után pár perccel már a helyszínen voltak a rendőrök. Patrick Crusius azonnal feladta magát.

Nem élt a hallgatás jogával. Bevallotta, hogy a merénylethez egy AK-47-es gépkarabélyt használt, és több lőszert is vitt magával. A tettes arról is beszámolt, hogy mit csinált a tömeggyilkosság előtt. Azt mondta: a nagyszülei lakásából indult El Pasóba, ahová csaknem 11 órát vezetett. Mivel éhes volt, megállt az áruháznál. Megreggelizett, majd lövöldözni kezdett.

Crusius bevallotta azt is, hogy kifejezetten mexikóiakat akart megölni. Tettével a Texas államot sújtó spanyol ajkú invázióra akart válaszolni. Az áldozatok közül 8 mexikói állampolgár.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy az elkövető édesanyja hetekkel a tömegmészárlás előtt jelezte a rendőrségnek, hogy aggódik, mert a fia még csak 21 éves és egy AK típusú fegyverrel rendelkezik. A nő bejelentését azonban nem vették komolyan.

Patrick Crusius ellen már vádat is emeltek, az ügyész halálbüntetést kért rá.

Az el pasoi mészárlás után az Ohio államban található Dayton belvárosában történt halálos lövöldözés. 9 ember vesztette életét.

A tömeggyilkosságok után ismét fellángolt a vita az Egyesült államokban a fegyvertartás szigorításáról. Donald Trump azt ígérte, hogy háttérellenőrzést fognak végezni mielőtt valaki fegyvert vásárol. Szakértők azonban arra figyelmezettek, hogy Washington már elkésett a szigorítással, ugyanis Amerikában már fegyverarzenálok vannak magánkézben így utólag már nem lehet vizsgálni a mentális egészséget.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!