2024. 07. 06. Szombat Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Külföld

Két újabb párt is csatlakozhat a Patrióták Európáért pártszövetséghez + videó

Mindeközben Brüsszelben máris összehangolt támadás indult nem csak az új szövetség, hanem a magyar soros elnökség ellen is.

  • Két újabb párt is csatlakozhat a Patrióták Európáért pártszövetséghez + videó

"Gyorsabban leszünk nagy parlamenti képviselői csoport, mint azt most bárki gondolná!" - mondta Orbán Viktor.

Bizakodóan tekint a vasárnap Bécsben létrejött Patrióták Európáért Pártszövetség jövőjére Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte, sikerült olyan politikai erőket egymás mellé állítani, akik a választók akaratának megfelelően változást akarnak hozni az európai politikába.

Orbán Viktor, miniszterelnök: "Mi olyan hazafiak vagyunk, akik szenvedélyesen szeretik a saját hazájukat és fontos nekik Európa, tehát, mi nem Európa ellenében, hanem a saját hazánk érdekében akarunk egy erős európai együttműködést. Nem akarunk európai birodalmat, nem akarunk Európai Egyesült Államokat, nem akarunk egy szürke, Brüsszelből vezérelt masszát, nem akarunk parancsuralmi rendszert. Nemzeti szuverenitást és függetlenséget akarunk a saját nemzeti zászlóink alatt.”

Az új jobboldali pártkoalícióhoz máris csatlakozott a portugál Csega. Szakértők szerint a következő időszakban lengyel Jog és Igazságosság mellett a Dán Néppárt, a belga Flamand Érdek, illetve az Észt Konzervatív Néppárt is nagy valószínűséggel belépnek az új szövetségbe.

Sajtóértesülések szerint a Geert Wilders vezette holland Szabadságpárt, és a Matteo Salvini vezette Liga akár napokon belül is csatlakozhat.

Matteo Salvini, főtitkár, Lega: "Dolgozunk rajta." Ezt válaszolta Matteo Salvini a Hír TV-nek, aki korábban arról beszélt, a Liga évek óta dolgozik annak érdekében, hogy minél több pártot tudjon bevonni egy új Európa megépítésébe a baloldal és Ursula von der Leyen nélkül.

Mindeközben máris összehangolt támadás indult Brüsszelben nem csak a Patrióták Európáért szövetség ellen, de a magyar soros elnökség ellen is. A Daniel Freund zöldpárti Európai Parlamenti-képviselő által szervezett online konferencián a felszólalók élesen támadták a magyar EU-elnökséget és kifejezték aggodalmukat Orbán Viktor megnövekedett befolyása miatt is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan az iráni elnökválasztás győztese

Megvan az iráni elnökválasztás győztese

A mérsékelt politikusként ismert Maszúd Peszeskján volt egészségügyi miniszter győzött az iráni elnökválasztáson - ismertette szombaton reggel Mohszen Eszlami, az iráni választási hatóság szóvivője az állami televízióban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!