2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Karantén alatt egész Olaszország

A koronavírus-járvány gyors terjedése miatt egész Olaszországban korlátozták az emberek mozgását. A dél-európai állam teljes területén életbe léptették azokat a szigorú óvintézkedéseket, amiket elsőként az északi Lombardia tartományban és további 15 városban rendeltek el. Olaszországban 463-an haltak meg és csaknem 9200-an fertőződtek meg.

  • Karantén alatt egész Olaszország

Rendőrök ellenőrzik a Milánóból Firenzébe érkező gyorsvonat utasait. Az egyenruhások azt nézik, engedélyezték-e az illetékes hatóságok az érintett személyek utazását.

A koronavírus okozta járvány terjedése miatt egész Olaszországra kiterjesztették a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket.

Minimálisra korlátozták az emberek mozgását, akik lakóhelyüket csak engedéllyel hagyhatják el.

Az utcákra ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. Bezártak a templomok, mozik, színházak, sportközpontok és a múzeumok is. Tilos továbbá esküvőket és temetéseket tartani. A tanintézmények bezártak, a tanítást távoktatással oldják meg.

Giuseppe Conte miniszterelnök felszólította az embereket, hogy maradjanak otthon, mert az egész ország és az olaszok nemzet jövője múlik azon, hogy betartják-e a szigorú szabályokat.

"Nincs többé vörös zóna, egész Olaszországra ugyanazok az egészségügyi óvintézkedések vonatkoznak. Jelen helyzetben mindenki együttműködésére szükség van. Tudom, hogy nehéz megváltoztatni mindennapi életünket, de azonnal cselekedni kell, egyszerűen nincs több időnk a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt. Meg kell értenie valamennyi embernek, hogy mindenkinek le kell mondania valamiről a közjó és a közegészség védelmében. Áldozatot kell hozni, a nagyszülők, az idősek védelmében"

- hangsúlyozta a kormányfő.

A lakosok nem vették komolyan a karantént, ezért terjedhetett ilyen gyorsan a vírus az országban. Erről számolt be Magyarország Élőben című műsorunkban az Olaszországban élő Rehor Ilona. Elmondta, hogy a boltok és az éttermek ugyan nyitva vannak, és nincs áruhiány, de az egészségügy küzd a közel 10 ezer beteg elhelyezésével.

A dél-európai államban egy nap alatt csaknem 100-an vesztették életüket a járvány következtében.

A halottak száma Kína után Olaszországban a legmagasabb, közelít az 500-hoz.

Kapcsolódó tartalom:

Magyar Nagykövetség: Minden magyar haladéktalanul hagyja el Olaszországot

A járvány tetőzését várja a WHO

Tanítási kényszerszünet több országban a vírus gyors terjedése miatt

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!