2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Kalózok rabolták el egy görög hajó legénységének több tagját Togo partjainál

Kalózok rabolták el egy görög tankerhajó legénységének négy tagját Togo partjainál hétfőre virradóra - közölte a nyugat-afrikai állam haditengerészete.

  • Kalózok rabolták el egy görög hajó legénységének több tagját Togo partjainál

A fedélzetre feljutott tengeri rablók a legénység két Fülöp-szigeteki és egy-egy görög és georgiai tagját hurcolták el. A tanker biztonsági személyzetének egyik tagját meglőtték a támadásban.

"2019. november 4-én hétfőn, hajnali 3 óra tájékában fegyveresek támadták meg az Elka Aristotle tankhajót 18 kilométerre Lomé kikötőjétől" - áll a közleményben.

Szombaton a norvég tulajdonú Bonita teherhajó legénységének kilenc tagját hurcolták el kalózok Benin partjainál.

A szomáliai kalózok főbb csoportjainak néhány évvel ezelőtti felszámolását követően a tengeri bűnözés súlypontja Kelet-Afrika partvidékéről a Guineai-öböl térségére helyeződött át. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiknek általában megkímélik az életét, máskor a hajók rakományát igyekeznek megkaparintani.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!