2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Külföld

Joe Biden megint összevissza beszélt, az orosz vezetők kinevették

Joe Biden amerikai elnök nehezen tudja ellátni feladatait. Ezt május 22-én, vasárnap jelentette be Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke, miután az amerikai elnök ismét összevissza beszélt.

Dmitrij Medvegyev azt mondta, hogy Biden dél-koreai látogatása során az újságírók megkérdezték, van-e valamilyen üzenete, amelyet továbbíthat észak-koreai kollégájának. 

„Válaszként Biden csak annyit mondott: Hello, majd néhány másodperc múlva hozzátette: „Ennyi... Pont. Nehéz neki" – írta Medvegyev a Telegram csatornáján.

Szavait a korával viccelődő Leonyid Brezsnyev SZKP Központi Bizottságának főtitkáráról szóló sorozatból készült kivonatokkal, valamint Biden nyilvános beszédeiről készült felvételekkel kísérte.

Biden május 19-én Dél-Koreába látogatott. Másnap a Samsung pjongtaeki gyáránál a dél-koreai elnökhöz, Yoon Seok-yolhoz fordult, Moon Jae-innek nevezve az ország volt elnökét , de azonnal kijavította a hibát.

Május 14-én az amerikai elnök ismét összevissza beszélt, az Államok és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón. A Fehér Ház vezetője megfeledkezett önmagáról, és az ország alelnökét, Kamala Harrist, az Egyesült Államok elnökének nevezte ki.

Medvegyev - más orosz vezetőkhöz hasonlóan - ezen gúnyolódott. Korábban egyébként a Fehér Ház volt orvosa azt mondta, hogy Joe Biden már nincs abban a szellemi állapotban, hogy ellássa feladatát.

 

 

 

Fotó: MTI/EPA/SIPA USA POOL/OLIVER CONTRERAS

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

ORFK: 11 162-an érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 5725 ember lépett be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5437-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!