2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Javult a járványhelyzet Ausztráliában és Új-Zélandon

Június óta vasárnap regisztrálták a legkevesebb koronavírusos beteget Ausztráliában. A járvány második hulláma augusztus elején robbant be Victoria államban, a kormány ezért szigorú intézkedéseket vezetett be. Közben Új-Zélandon is javul a helyzet: az elmúlt 24 órában egyetlen új megbetegedést sem regisztráltak.

  • Javult a járványhelyzet Ausztráliában és Új-Zélandon

Működött a szigorú karanténszabályozás Ausztráliában – legalábbis a számok ezt mutatják. Az ország délkeleti részén, Victoria államban augusztus elején vezették be a járványügyi intézkedéseket, miután a koronavírus újabb gócpontjait fedezték fel a térségben. A miniszterelnököt sok kritika érte a rendelkezések miatt, a múlt heti adatok azonban neki adnak igazat. Míg augusztus elején csaknem 700 fertőzöttet regisztráltak, vasárnap ez a szám mindössze 11 volt, ami június közepe óta a legalacsonyabb adat.

Melbourne várhatóan a következő hetekben megkezdi a karanténszabályok feloldását. Ennek feltétele, hogy két héten keresztül folyamatosan 50 alatti legyen a napi új fertőzések száma.

Korábbi ígéretének megfelelően bejelentette a járványügyi korlátozások feloldását az új-zélandi miniszterelnök. Ez alól kivétel az északi sziget nagyvárosa, Auckland, ahonnan a pandémia második hulláma kiindult. Bizonyos enyhítések azonban itt is születtek, mától meg lehet tartani azokat az összejövetelek, amin kevesebb mint 100 fő vesz részt.

„Ahogy azt mindnyájan tapasztaljuk, közös intézkedéseink sikeresek voltak a víruskezelésben. A mostani adataink tükrében kellő megalapozottsággal tehetjük meg a következő lépést, ami a korlátozások enyhítését jelenti”

– mondta az új-zélandi miniszterelnök. A szigetországban az elmúlt 24 óra alatt egyetlen új beteget sem regisztráltak.

A jó hírek ellenére világszerte továbbra is terjed a koronavírus, összesen már meghaladta a 31 milliót a fertőzöttek száma. Csaknem egymillió ember vesztette életét a kór miatt. A legfertőzöttebb országnak továbbra is az Egyesült Államok számít, ahol több mint 7 millió embernél mutatták ki a covid-19 betegséget. Indiában megközelítette az 5 és fél milliót a fertőzöttek száma, míg Brazíliában 4 és millióan kapták el eddig a vírust.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!