2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Javul a járványgörbe több európai országban

A korlátozó intézkedések eddig sikeresen csökkentették a betegek számát több európai országban, azonban a bezárások számos szektort, így a vendéglátóipart is meggyengítették. Franciaországban éttermi és szállodai dolgozók százai vonultak utcára. Spanyolországban karácsony közeledtével újranyithatnak az üzletek. Sokan azonban a vírus újbóli erősödésétől tartanak.

  • Javul a járványgörbe több európai országban

Hömpölygő tömeg a madridi utcákon. A lakosság a korlátozások enyhítésével megrohamozta az üzleteket. A sokadalom félelmet kelt az egészségügyi szektorban.

Spanyolországban harmadik hete csökkenő tendenciát mutat a járványgörbe. Az október 25-én életbe lépett szükségállapotot a kormány jövő május 9-ig hosszabbította meg. A Kanári-szigetek kivételével mindenhol éjszakai kijárási tilalom van érvényben. A nyilvános helyeken továbbra is kötelező a maszk viselése és és hatnál többen nem gyűlhetnek össze.

Tesztutcák nyílnak Bécsben

Bécsben egyenlőre még nem a bevásárló-, hanem a tesztutcák nyílnak. Az osztrák fővárosban ezzel napi 15 ezerre nő a tesztelési kapacitás. Jelenleg elsősorban az ápolási intézményekben és az idősotthonokban dolgozókat várják, decembertől azonban a hadsereg bevonásával megkezdik a lakosság tömeges tesztelését is.

A járvány megfékezését egy mobilapplikációval is segítik. Ezt az osztrák hatóságok a környező országokkal is összekötnék, hogy még átfogóbb képet kapjanak a vírus terjedéséről.

A bezárások ellen tiltakoznak Franciaországban

Közben Franciaországban a bezárások ellen tiltakoznak. Éttermi és szállodai dolgozók százai vonultak utcára a nyugat-franciaországi Nantes városában, mivel a kormány a vendéglátóipar kivételével szinte mindenhol engedélyezte az újranyitást.

Több országban azonban igazolják a számok a korlátozó intézkedéseket. Lengyelországban egy hete még 15 ezer körül volt a napi fertőzések száma, mára azonban sikerült ennek harmadára csökkenteni a pozitív eseteket. Varsó november elején vezetett be új szigorításokat a szórakoztatóipar, a kereskedelem és a vendéglátóipar területén. Az év végéig pedig digitális oktatásra álltak át a tanintézmények.

Az egészségügyi miniszter bejelentette: a karácsonyi ünnepek után a kormány további járványügyi intézkedésekről dönt.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!