2021. január 19.,
kedd, Sára, Márió napja

Járványhelyzet Szerbiában

Hír TV

2020. november 26., csütörtök 19:18

Több mint 200 beteget vizsgálnak meg naponta a szabadkai Covid-19 rendelőben. A szakorvos arra kérte az embereket, hogy csak azok keressék fel a rendelőt, akik koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteket észlelnek magukon.

Közel hatvan koronavírus fertőzésre gyanús páciens várakozott ma délelőtt Szabadka egyetlen covid-rendelője előtt, azonban senki sem tartotta be az előírt fizikai távolságot, pedig az ápolók szakadatlan erre figyelmeztették a pácienseket.

Magas lázat mért magánál a hétvégén az egyik középkorú férfi, aki a rendelő előtt várakozott.

 

Nemcsak Szabadkán egész Szerbiában nehéz a helyzet, mondta el stábunknak Belgrádban dr. Predrag Kon, járványügyi szakember.

Több mint 800 aktív fertőzöttet tartanak számon jelenleg Szabadkán - nyilatkozta Dr. Nebojša Bohucki járványügyi szakember. Az elmúlt napon regisztrálták az észak-bácskai városban az eddigi legtöbb beteget, összesen 94-et, tette hozzá.

A 822 aktív betegből 108 személy van kórházban, ők kezelésre szorulnak. A szabadkai Közegészségügyi Intézet szakembere katasztrofálisnak értékelte a városban uralkodó helyzetet. Mint mondta, bárki fertőzött lehet, így mindenkinek szigorúan be kell tartania a járványügyi intézkedéseket.

Hír TV