2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Japánban második napja minden korábbit felülmúl az új fertőzöttek száma

MTI

2020. július 23., csütörtök 17:46

Japánban második napja minden korábbi adatot felülmúlt az újonnan diagnosztizált koronavírusos fertőzöttek száma - közölte csütörtökön a Kyodo japán hírügynökség.

A megerősített esetek száma az elmúlt 24 órában 981 volt. A távol-keleti országban már szerdán is megdőlt az áprilisban észlelt egynapi rekord a 795 új esettel.

A járvány újbóli, rohamos terjedése egybeesik az idegenforgalmat népszerűsítő, vitatott kampánnyal, amelyet a kormány az iparág megsegítésére indított. Tokiót mindenesetre kivették az ajánlott úti célok közül, miután ott is gyorsan megnőtt az új fertőzések száma; 24 óra alatt 366-ot jelentettek a fővárosból az összesen 981-ből. Ezzel összehasonlítva május 25-én csak nyolc új esetet diagnosztizáltak, és akkor meg is szüntették az egészségügyi vészhelyzetet.

"Ez nagyon nagy szám. Meg kell állítanunk a járvány terjedését, és ebben mindenkinek együtt kell működnie" - nyilatkozta a sajtónak az új adatot látva Koike Juriko, Tokió kormányzója, aki felszólította a város 14 millió lakosát, hogy maradjon az otthonában a csütörtökön kezdődött négynapos hétvégén.

Japánban a legújabb adatokat is beleszámítva nagyjából 28 900-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. A betegség következményei miatt mintegy ezren haltak meg.

 

MTI