2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Külföld

Ítéletidő: szükségállapotot hirdettek

Havazás bénítja az USA több államát. Virginiában a kormányzó szükségállapotot hirdetett. Az ítéletidő miatt kilenc államban összesen 160 ezer háztartás maradt áram nélkül. Több mint kétezer repülőjáratot töröltek, a legtöbbet Washington, Philadelphia és New York körzetében.

Az ítéletidő elkerülte Washingtont, a fővárosban leesett hó szinte azonnal elolvadt, a szomszédos Virginiában viszont szükségállapotot hirdettek a 30 centis hótakaró miatt.

A nehéz nedves hóréteg és a szél miatt további áramkimaradások lehetnek – fogalmazott a kormányzó. A rendőröket több száz közúti balesethez riasztották, és több mint 120 000 háztartás maradt áram nélkül. Chicagóban a két éve nem tapasztalt havazás miatt 900 járatot töröltek, az időjárás Philadelphiában, New Yorkban és Washingtonban is nehezítette a légi közlekedést.

A 85 milliárd dolláros megszorító csomag miatt leépítésekre készülő kormány elővigyázatosságból 375 000 szövetségi alkalmazott számára rendelte el, hogy maradjon otthon. Az iskolák zárva tartottak, a külügyminisztérium és a Fehér Ház tervezett sajtótájékoztatóit is lemondták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!