2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:25

Külföld

Irdatlan tömeg tüntetett Londonban

600 ezren tüntettek a brexit ellen és egy második népszavazás mellett Londonban. Ez volt az eddigi legnagyobb ilyen demonstráció. A tüntetők szerint a brit kormány átverte őket, mivel a 2016-os referendum előtt nem tájékoztatta őket megfelelően arról, hogy mi vár rájuk az EU-ból való kilépés után.

  • Irdatlan tömeg tüntetett Londonban

A szervezők számításai szerint 600 ezren vettek részt a londoni tüntetésen.

Az EU-párti demonstrálók szerint azért kell kiírni egy újabb referendumot az unióból való távozás kérdéséről, mert a konzervatív kormány nem tájékoztatta őket megfelelően a két évvel ezelőtti brexit-népszavazás kampányában.

 

„Az a gondolat, hogy független országként talpon tudunk maradni, kudarcba fulladt. Buta és hamis tájékoztatást kaptunk, megérdemeljük az esélyt, hogy ezt helyrehozzuk” – nyilatkozta egy brexit-ellenes tüntető.

A tüntetés fő szónoka, London munkáspárti polgármestere azt mondta: a Brüsszellel való alkudozás során a valóság a lehető legmesszebb került attól, amit a 2016-os népszavazás előtt ígértek a konzervatívok Nagy-Britannia jövőjével kapcsolatban.

„Ez a kormány vagy egy rossz brexitegyezség felé vezet minket, vagy, ami még rosszabb, nem is lesz egyezség. Ezek az opciók fényévekre vannak attól, amit ígértek. A kormánynak nincs felhatalmazása arra, hogy hazardírozzon a jövőnkkel” – húzta alá Sadiq Khan.

Az új referendumot követelő csoport, az Emberek Szavazata nevű mozgalom vezetője szerint most már nem lenne meg a többsége a brexit mellett voksolóknak – ezt több különböző közvélemény-kutatás is alátámasztja.

„Rengeteg ember, aki a kilépésre szavazott, részt vesz a mai meneten, mert nem tetszik nekik, amerre tartanak az egyeztetések, nem bíznak abban, hogy a kormány teljesíti a 2016-ban tett ígéreteit, részben azért, mert lehetetlen teljesíteni őket” – nyilatkozta James McGrory, a mozgalom kampányigazgatója.

Alig az ellen oldalon

A brexitkampány egykori fő szószólója, Nigel Farage ellen-demonstrációt szervezett szombatra – az EU-ból való távozás mellett azonban mindössze 1200-an tüntettek Harrogate-ben. A politikus szerint azért, mert ezzel párhuzamosan az ország több pontján is hasonló demonstrációk zajlanak. 

2016 júniusában a népszavazáson részt vevők kevesebb mint 52 százaléka voksolt arra, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az Európai Unióból. A Theresa May vezette kormány már korábban jelezte: teljesen kizártnak tartja, hogy új referendumot írjanak ki. A hivatalos menetrend szerint a szigetország 2019. március 29-én távozik az EU-ból, de a kilépés pontos körülményeiről továbbra sem született olyan átfogó terv.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!