2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Indiában újabb két hétre meghosszabbítják a korlátozásokat, de egyes régiókban lazíthatnak

Indiában hétfőtől újabb két hétre meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozásokat, de egyes, alacsonyabb kockázatúnak minősíthető régiókban jelentős lazításokat vezethetnek be - jelentette be pénteken a belügyminisztérium.

  • Indiában újabb két hétre meghosszabbítják a korlátozásokat, de egyes régiókban lazíthatnak

Az egész országban továbbra sem működik majd a légi és a vasúti közlekedés, és az emberek autóval sem utazhatnak át egyik tagállamból a másikba. Az iskolák, a szállodák, az éttermek, a bevásárlóközpontok, az éttermek és a templomok továbbra sem nyithatnak ki.

A hatóságok három zónára - vörös, sárga és zöld jelzésű területekre - osztják fel az országot a járvány súlyossága alapján. A legnépesebb és gazdasági szempontból a legjelentősebb nagyvárosokat - köztük Újdelhit, Mumbait, Bengalurut, Csennait és Ahmedabadot - vörös zónának, vagyis a vírusfertőzés terjedése szempontjából gócpontoknak minősítették, és itt a legszigorúbb korlátozásokat fogják fenntartani.

Azok a területek azonban, ahonnan három hétig nem jelentenek új fertőzést, megkaphatják a zöld zóna minősítést, és itt lazíthatnak a biztonsági előírásokon. A besorolásokat legalább hetente felülvizsgálják majd, ahogy a körülmények változnak - erről tájékoztatta az egészségügyi minisztérium a helyi hatóságokat.

Az indiai hatóságok szerint a március 25-én bevezetett korlátozásoknak köszönhetően el tudták kerülni a koronavírus-fertőzések exponenciális növekedését. A kontinensnyi országban több mint 35 ezer koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, és hivatalosan 1147 halálesetet kötnek a vírus okozta megbetegedéshez. A járvány valódi mértéke azonban ennél kiterjedtebb lehet, mert Indiában több millió ember nem jut hozzá megfelelő egészségügyi szolgáltatásokhoz.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!