2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Idén először beszélt egymással az amerikai és kínai elnök

Több amerikai kormánytag pekingi utazásáról, valamint alacsonyabb szintű amerikai-kínai egyeztetésekről is megállapodott Joe Biden amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök idei első telefonos megbeszélésén.

  • Idén először beszélt egymással az amerikai és kínai elnök

A Fehér Ház közleménye szerint a két vezető egyetértett országaik közötti kommunikációs csatornák nyitva tartásában a magas szintű diplomácia és munkacsoportok révén. Ennek részeként Jannet Yellen pénzügyminiszter, valamint Antony Blinken külügyminiszter is Kínába látogat - áll a közleményben.

Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint Joe Biden a két ország közötti vitás kérdéseket érintve hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok továbbra is megteszi a szükséges lépéseket a fejlett amerikai technológia védelmében, annak megakadályozására, hogy azokat az amerikai nemzetbiztonság gyengítésére használják fel. A megbeszélésen szóba kerültek a TikTok korlátozására irányuló amerikai törvényhozási lépések is.

Joe Biden aggályait hangoztatta az orosz védelmi ipar számára nyújtott kínai támogatása, valamint annak európai és transzatlanti biztonságra gyakorolt hatásai miatt.

Az amerikai és kínai elnök legutóbb tavaly novemberben személyesen tárgyalt Kaliforniában.

Fotó:  MTI/EPA pool/Shawn Thew Fotó: Shawn Thew

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!